Προοδευτική αλλαγή ή άλλα 5 χρόνια ΔΗΣΥ – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Με τη σημερινή απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ σε σχέση με την πρόταση της Κ.Ε. του κόμματος, η οποία προτείνει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, ολοκληρώνεται ακόμη μια εκκρεμότητα ενόψει προεδρικών εκλογών. Μένουν βέβαια και οι τελικές αποφάσεις από πλευράς ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγων. Είναι πλέον ξεκάθαρο για τους πολίτες ότι μέχρι τώρα υπάρχουν δύο υποψηφιότητες, οι οποίες προέρχονται από το κυβερνών κόμμα -ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και τέως Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απέναντι στους δύο υποψηφίους του ΔΗΣΥ θα βρίσκεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, η οποία συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί της προοδευτικής αλλαγής.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και προσδοκεί στη στήριξη και από άλλες δυνάμεις. Τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει και από τη στιγμή που βρίσκονται στο χώρο της αντιπολίτευσης και επανειλημμένα έχουν τοποθετηθεί ότι θα πρέπει να φύγει η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ θα ήταν αναξιόπιστοι από πλευράς τους να στηρίξουν υποψήφιο συνεχιστή των κυβερνητικών πολιτικών, είτε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε τον Ν. Χριστοδουλίδη, οι οποίοι συνεχίζουν και μετά που εξήγγειλαν την υποψηφιότητά τους να χειροκροτούν το κυβερνητικό «έργο» και να αρνούνται ότι υπήρξαν φαινόμενα σκανδάλων, διαφθοράς, ρουσφετιού και αναξιοκρατίας. Οι κ.κ. Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης διεκδικούν και είναι οι συνεχιστές της πιο διεφθαρμένης διακυβέρνησης που είχε ο τόπος…

Συνεπώς, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι, τα οποία τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, έχουν ιστορική και πολιτική υποχρέωση έναντι του τόπου και των πολιτών να στηρίξουν υποψήφιο όχι συνεχιστή της διεφθαρμένης κυβέρνησης, αλλά για την προοδευτική αλλαγή. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη μπορεί να αποτελέσει κοινή επιλογή όσων επιδιώκουν την προοδευτική αλλαγή και έχει όλες τις προϋποθέσεις από τη στιγμή που στηρίζεται και από το ΑΚΕΛ. Η υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη δεν έχει κομματικό χρώμα και είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Πρόκειται για έναν ικανό και έντιμο τεχνοκράτη με πολιτικό κριτήριο, ο οποίος μπορεί να συνθέσει και να ενώσει, οδηγώντας την Κύπρο μπροστά και προοδευτικά.

Είναι λοιπόν η ώρα να τεθούν στην άκρη κομματικές και προσωπικές ατζέντες, στηρίζοντας μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα για να απαλλαγούμε από τη 10χρονη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.