Προοδευτική αλλαγή ή τρίτη πενταετία Συναγερμού

Μαυρογιάννης: «Στο Κυπριακό παίζουμε στην παράταση και οδεύουμε προς τη διχοτόμηση, η κοινωνία ζητά ελπίδα και προοπτική»

Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, που είναι είτε προοδευτική αλλαγή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη είτε τρίτη πενταετία Συναγερμού με ένα από τα δύο αντίγραφα του Νίκου Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέδειξε η χθεσινή συγκέντρωση στο Σατιρικό Θέατρο στην Αγλαντζιά ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννη.

«Σε αυτές τις εκλογές ο καθένας και η καθεμιά από εμάς καλείται ν’ απαντήσει σε ένα και μόνο βασικό ερώτημα: θέλουμε τα πράγματα ν’ αλλάξουν ή θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με τις ίδιες πολιτικές, με τους ίδιους ανθρώπους;» τόνισε ο Α. Μαυρογιάννης. Στο Κυπριακό, είπε, «παίζουμε στην παράταση» και οδεύουμε ολοταχώς προς τη διχοτόμηση, προσθέτοντας ότι η κοινωνία «ζητά ελπίδα και προοπτική για την επανένωση της Κύπρου».

Αναφέρθηκε επίσης σε συνομιλία που είχε λίγη ώρα ενωρίτερα με τον Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπο του τέως ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος του μετέφερε το κλίμα το οποίο επικρατεί στα κατεχόμενα αλλά και το μήνυμα ότι η υποψηφιότητά του είναι «η μόνη αχτίδα ελπίδας στον τόπο».

O Α. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στην εσωτερική διακυβέρνηση και στην εικονική πραγματικότητα που εκπέμπουν οι κυβερνώντες, καταγγέλλοντάς τους ότι αδιαφορούν για τα προβλήματα και υβρίζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, τη νοημοσύνη μας. Αδιαφορούν για το κύμα ακρίβειας και την άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ οι πολίτες ζητούν «οικονομία που να παράγει ευημερία για την κοινωνία και όχι αθέμιτο πλουτισμό για τους λίγους. Ζητούν ποιοτική δημόσια παιδεία και υγεία, κοινωνικό κράτος που να προστατεύει τους ευάλωτους».

Ο Α. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στην έξαρση της διαφθοράς και της διαπλοκής, τονίζοντας ότι έχει απλωθεί με κυβερνητικά πλοκάμια… Η διαφθορά, είπε, επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη έχει γιγαντωθεί, επέδειξαν ανοχή και κάλυψή της… Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης είναι «θλιβερά γνήσια αντίγραφα, τσαλακωμένα ή ατσαλάκωτα, της τραγικής διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Α. Μαυρογιάννη και ιδιαίτερα την εντιμότητα, το ήθος, την ευαισθησία, την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητά του να φέρει την προοδευτική αλλαγή. Έστειλε επίσης μήνυμα νίκης «για να υπάρξει ξανά ελπίδα και προοπτική για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά».

mavrogiannis2

«Η ψήφος καθενού ανθρώπου κρίνει το μέλλον κάθε τόπου»

Μαζική και με στιγμές συγκίνησης για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ήταν η εκδήλωση στο Σατιρικό Θέατρο. Η εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγή από τον ηθοποιό Χάρη Κκολό και τραγούδι από τη Φρειδερίκη Τομπάζου και τον Δημήτρη Σουρουλλά, ενώ τοποθετήσεις εκ μέρους των υποστηρικτών του Α. Μαυρογιάννη έκαναν η Άννα Θεολόγου και η μουσικός Άντρη Χατζηανδρέου. Η πιο συγκινητική στιγμή για τον Α. Μαυρογιάννη ήταν όταν είδε απέναντί του τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, προς την οποία απηύθυνε ένα απέραντο «ευχαριστώ» για όσα πρόσφερε στον Πολιτισμό. Με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρέτησε επίσης την Έλση Χριστόφια, αλλά και τους γονείς της συζύγου του η οποία έχει αποβιώσει. Μάλιστα ο πατέρας της συζύγου του, του αφιέρωσε τρία ποιήματα. Ένα απ’ αυτό ξεκινά ως εξής: «Νάρτει η Κύπρος σε έτσι χάλι, εν των ηγετών μας το κεφάλι, η ψήφος καθενού ανθρώπου κρίνει το μέλλον κάθε τόπου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy