Προοδευτική Κ.Φ.: Δεν προβλέπεται κανένα έργο πριν το 2024 – Να ανακαλέσει ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ

Στα χαρακώματα το φοιτητικό κίνημα για τη στέγη

Για ασύστολα ψεύδη από τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΝ σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές λόγω των υψηλών ενοικίων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, αποδίδοντας σχετικές δηλώσεις του σε πολιτικές σκοπιμότητες.

«Ο εμπαιγμός από το συναγερμικό οικοδόμημα συνεχίζεται! Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους για τα τεράστια αδιέξοδα τα οποία έχουν δημιουργηθεί, δεν διστάζουν να πουν ωμά ψέματα. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ και εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας στη Γενική Γραμματεία της Ομοσπονδίας δήλωσε πως “η Πολιτεία αφουγκράζεται το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές…” Κάτι άλλο που ακούστηκε είναι πως τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμες 600 κλίνες στη Λεμεσό από τον ΚΟΑΓ και αυτό μας ικανοποιεί, αφού θα βοηθήσει άμεσα».

Σύμφωνα με την Προοδευτική, ενώ οι κυβερνώντες προχώρησαν στην εξαγγελία σχεδίου προσιτού ενοικίου το οποίο θα αναλάμβανε ο ΚΟΑΓ, το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο μια πολυκατοικία των 16 διαμερισμάτων που είναι υπό ανέγερση και δεν προβλέπεται πριν το 2024 να αρχίσει η υλοποίηση κανενός έργου σε Λευκωσία και Λεμεσό.

«Καλούμε τον εκπρόσωπο της Πρωτοπορίας ή να τεκμηριώσει την τοποθέτησή του είτε να ανακαλέσει τα ψεύδη του. Ως Προοδευτική Κ.Φ. απαιτούμε από την Πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων και αν όντως αφουγκράζεται το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ας υλοποιήσουν τις πιο κάτω προτάσεις μας: 1. Αύξηση του ποσού στο επίδομα “διαβίωσης”. Να επιστραφούν στο κονδύλι της κρατικής φοιτητικής χορηγίας 12 εκ. τουλάχιστον από τα 24 εκ. που ανακόπηκαν. 2. Να δημιουργηθούν κοινωνικά τιμολόγια βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για ρεύμα και νερό. 3. Να ενθαρρύνει τους δήμους να μειώσουν τις τιμές τους για τις υπηρεσίες τους σε φοιτητικές κατοικίες. 4. Να υπάρξει στεγαστικό επίδομα βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Προς μακροπρόθεσμη υλοποίηση: 1. H κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο που εκπόνησε για παροχή στέγης προς κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Με ευθύνη της κυβέρνησης, δυστυχώς το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Άμεσα θα πρέπει οι κυβερνώντες να βρουν τρόπους χρηματοδότησης του σχεδίου και να εντάξουν σε αυτό και τους φοιτητές! 2. Υλοποίηση της ανέγερσης εστιών εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου και τηρουμένων των τιμών στα υφιστάμενα επίπεδα των ήδη υπαρχουσών εστιών».

 

Να λάβει μέτρα η κυβέρνηση
Η Προοδευτική απαιτεί από την Πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως αύξηση του ποσού στο επίδομα «διαβίωσης». Να επιστραφούν στο κονδύλι της κρατικής φοιτητικής χορηγίας 12 εκ. τουλάχιστον από τα 24 εκ. που ανακόπηκαν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.