Η Προοδευτική καταδικάζει την παρουσία του Οζερσάι σε πανεπιστήμια του Λονδίνου

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών σε ανακοίνωση της καταδικάζει την παρουσία του Οζερσάι σε πανεπιστήμια του Λονδίνου υπό την ιδιότητα του αντιπροσώπου της «ΤΔΒΚ».

Αναλυτικά:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την προγραμματισμένη παρουσία του Κούντρετ Οζερσάι υπό την φερόμενη ιδιότητα του “Πρωθυπουργού – Υπουργού Εξωτερικών της ΤΔΒΚ” στο King’s College of London και το London School of Economics. H αναφορά στην Τούρκικη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στο δελτίο των Τούρκικων Society, όχι μόνο καταπατεί το ψήφισμα 541 του ΟΗΕ, για μη αναγνώριση του παράνομου μορφώματος του Ψευδοκράτους, αλλά νομιμοποιεί την ύπαρξη του σε ένα διεθνές κέντρο, όπως το Λονδίνο, πόσο μάλλον σε ένα πανεπιστημιακό χώρο.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θεωρούμε πως η Τουρκική Προπαγάνδα για νομιμοποίηση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής πρέπει να αντιμετωπίζεται συλλογικά από όλους τους επίσημους φορείς και οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο, για την πιο άμεση παρέμβαση και αντίδραση. Στο πιο σημαντικό ζήτημα του Κυπριακού λαού που είναι εδώ και 45 χρόνια το εθνικό, η αντίδραση πρέπει να γίνεται ενιαία από όλες τις παρατάξεις μέσω του επίσημου εκφραστή του την Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β. η οποία έπειτα από πρωτοβουλία της παράταξης μας, έχει ήδη επιληφθεί του προβλήματος και έχει προβεί στα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης του, παράλληλα με την ενημέρωση του στους φοιτητές.

Ως ΔΗ.Κ.Φ.Α. Προοδευτική είμαστε διαχρονικά ενάντια σε κάθε είδους ενεργειών που πλήττουν το κύρος και Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές πλαίσιο και προωθούν διχοτομικές τάσεις. Όπως καταδικάζουμε ενέργειες που παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία εναντιώνονται στο παράνομο μόρφωμα του Ψευδοκράτους, με την ίδια συνέπεια θα στηρίζουμε και τα Ψηφίσματα που προνοούν την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Η αλα καρτ αναφορά σε ψηφίσματα του ΟΗΕ, δυστυχώς αποπροσανατολίζουν και τους ίδιους τους φοιτητές στην ενημέρωση τους σχετικά με το Κυπριακό. Την ίδια ώρα, προσωπικότητες όπως τον κ. Οζερσάι, φανατικό υποστηρικτή της λύσης δύο κρατών, δεν αποτελούν παρά την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των εθνικιστικών δυνάμεων της δικής μας πλευράς. Και οι δύο τους μέσω των ενεργειών τους οδηγούν τα πράγματα στην οριστική διχοτόμηση του νησιού μας. Καθήκον μας να τους αποτρέψουμε.

Καλούμε λοιπόν, το φοιτητόκοσμο να στηρίξει την προσπάθεια της ΕΦΕΚ Η.Β αποστέλλοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στις ακόλουθες διευθύνσεις εκφράζοντας τη δυσφορία μας για τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης.

Email:

The London School of Economics and Political Science – LSE
su.generalsecretary@else.ac.uk
su.activitiesdevelopment@lse.ac.uk
King’s College London

complaints@kclsu.org
appeals@kcl.ac.uk
hello@KCLSU.org

Tel: 0207 848 3989
020 7955 7158