Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων: Ασταμάτητα χτυπήματα στη δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Ασταμάτητα και απανωτά χτυπήματα στη δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών.


Αναλυτικά:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε καταγράψει ως Προοδευτική και μέσα από τις τοποθετήσεις μας αλλά και μέσα από τις δημόσιές μας παρεμβάσεις, μια σειρά από ενέργειες των κυβερνώντων που στόχο έχουν το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υπερβολή η καταγραφή των ενεργειών τους ή σκόπιμη αδιαφορία τους, ως απευθείας χτυπήματα κάτω από τη μέση στη δημόσια Προδημοτική.


Συγκεκριμένα σημειώνουμε χαρακτηριστικά :

1. Την προώθηση Σχεδίου επιχορήγησης διδάκτρων ιδιωτικών νηπιαγωγείων, για την επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής εκπαίδευσης στα 4 ηλικιακά έτη, αφήνοντας εκτός το δημόσιο νηπιαγωγείο

2. Τον τερματισμό της απασχόλης των 116 τετράωρων σχολικών βοηθών, που εδώ και δύο χρόνια εργοδοτούνται στα δημόσια νηπιαγωγεία.


3. Την υποστελέχωση διοικητικά των δημόσιων νηπιαγωγεία, αφού εδώ και χρόνια λειτουργούν με έλλειμα 29 Βοηθών Διευθυντριών και 29 Διευθυντριών, με τις απλές νηπιαγωγούς να ασκούν χρέη και καθήκοντα διευθυντών και τους κυβερνώντες να αρνούνται να συζητήσουν αύξηση των διοικητικών οργανικών θέσεων.

4. Την σχολειοποίηση του δημόσιου νηπιαγωγείου, μέσα από μια συντονισμένη πολιτική τους προσπάθεια για αλλοίωση του χαρακτήρα του, με την εισαγωγή της Σχολικής Έκθεσης Προόδου και των ενιαίων τεστ αξιολόγησης.

5. Την σκόπιμη απουσία εκπαιδευτικών πολιτικών για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία στα δημόσια νηπιαγωγεία, παρόλο των αυξημένων ποσοστών φοίτησης αλλόγλωσσων παιδιών, που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.


Εδώ και δέκα χρόνια υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, δίνοντας παράλληλα έδαφος για ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα. Τα κουπόνια φοίτησης στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία μάλιστα επιχειρείται να επιβληθεί μέσα από την επίκληση μιας κοινωνικής αναγκαιότητας, αυτής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω.

Καλούμε τους κυβερνώντες να αναθεωρήσουν άμεσα τις πολιτικές τους και να στηρίξουν εμπράκτως το δημόσιο νηπιαγωγείο, τερματίζοντας κάθε προσπάθεια για επιχορήγηση των ιδιωτικών.

Η υποχρεωτική Προδημοτική εκπαίδευση πρέπει να είναι Δωρεάν και το δημόσιο νηπιαγωγείο να είναι πρώτη επιλογή για τους γονείς. Κάθε γονιός πρέπει να έχει τη δυνατότητα εγγραφής των παιδιών του στο σχολείο της γειτονιάς του και κανένας Υπουργός δεν μπορεί να αποφασίζει για αλλαγή των εκπαιδευτικών περιφερειών, σε περίπτωση που η εγγραφή των παιδιών στο σχολείο της γειτονιάς τους δημιουργεί ανάγκες για νέα τμήματα.


Ως κίνηση δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς όλα όσα συμβαίνουν εις βάρος του δημοσίου σχολείου.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ όπως αντιδράσει άμεσα, έτσι ώστε να σταματήσει η συστηματική και στοχευμένη υποβάθμιση του δημόσιου νηπιαγωγείου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.