Το πλέον δημοφιλές σημείο της πόλης

 

Σημαντική βελτίωση αναμένεται ότι θα υπάρξει, ενόψει και του καλοκαιριού, στις διάφορες υποδομές και δημοτικές υπηρεσίες που εκτείνονται κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων στη Λεμεσό, η οποία αποτελεί και το πλέον δημοφιλές σημείο της πόλης για λουόμενους και άλλους χρήστες της παραλίας.

Ήδη ο Δήμος Λεμεσού έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό κάποιων έργων τα οποία προωθούνται με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, με βάση και τις επαφές που έγιναν με φορείς οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη θάλασσα και τη χρήση της συγκεκριμένης παραλίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ειδικότερα, σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Ακτή Ολυμπίων ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και δημοτικοί λειτουργοί, είχαν την ευκαιρία να συσκεφθούν επιτόπου με ναυαγοσώστες, κολυμβητές και άλλους χρήστες που συστηματικά χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη παραλία, με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα διάφορα προβλήματα που διαπιστώνονται στην περιοχή και κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, με στόχο να καταστεί η Ακτή Ολυμπίων ακόμα πιο προσιτή και εξυπηρετική τόσο για τους ντόπιους όσο και για τις χιλιάδες άλλους πολίτες που επισκέπτονται τη Λεμεσό κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στη συνάντηση με τους διαφόρους φορείς, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό βελτιωτικών έργων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τους πύργους των ναυαγοσωστών, την επιδιόρθωση των δημοσίων αποχωρητηρίων και των αποδυτηρίων που εκτείνονται σε διάφορα σημεία της παραλίας, καθώς και τη δημιουργία κάποιων άλλων υποδομών.

Να σημειωθεί ότι η Ακτή Ολυμπίων η οποία εκτείνεται μεταξύ του παλιού λιμανιού και των ανατολικών ορίων του Δήμου Λεμεσού, έχει καταστεί, κατά γενική ομολογία, το βασικότερο σημείο αναφοράς της Λεμεσού. Κι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον παραλιακό της πεζόδρομο και τα μικρά δημοτικά αναψυκτήρια που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε διάφορα σημεία της ακτής, το πολυλειτουργικό παραλιακό πάρκο και τις υποδομές εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς και μια σειρά άλλων έργων που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι με τα βελτιωτικά έργα που προωθούνται, η περιοχή θα αναβαθμιστεί στο βαθμό που επιθυμούν οι Λεμεσιανοί και θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Χρήστος Χαραλάμπους