Προώθηση εμβολιασμού για COVID με επικέντρωση σε άτομα άνω των 60 συζήτησαν Υπουργός Υγείας-ΣΕΕ

Στην απόφαση να προωθηθούν οι εμβολιασμοί, επικεντρώνοντας στα άτομα άνω των 60 ετών και ειδικά στα άτομα που βρίσκονται στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, κατέληξε μεταξύ άλλων η σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) για τον κορωνοϊό, υπό τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, στο Υπουργείο Υγείας.

«Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τις νοσηλείες», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ύστερα από την σύσκεψη όπου εξετάστηκε η επιδημιολογική εικόνα.

Ανέφερε επίσης ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες, όπου υπήρχε αρκετή επιτυχία πέρσι σε χωριά όπως την Πάχνα και το Παλαιχώρι και να σταλεί ενημερωτικό δελτίο στους προσωπικούς ιατρούς για τα αντιικά φάρμακα τα οποία «φαίνεται να μην χορηγούνται έγκαιρα».

Είπε ακόμη ότι θα ενημερωθούν οι προσωπικοί ιατροί έτσι ώστε να ενημερώνουν τους ασθενείς τους άνω των 60 ετών και τους ευάλωτους ασθενείς τους “πως πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση ώστε να μην έχουμε περισσότερες νοσηλείες”.

Επίσης, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι κατά την σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στους επιστήμονες να ενημερωθούν με περισσότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στις νοσηλείες και στον αριθμό των κρουσμάτων.

«Το Υπουργείο Υγείας βλέπει την εικόνα καθημερινά, δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλας ο οποίος κάλεσε όλους να τηρούν τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστούν με την 4η δόση.

Μιλώντας εκ μέρους Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο Γιώργος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, χαρακτήρισε την σύσκεψη εξαιρετική, κατά την οποία, όπως είπε, «ανταλλάχθηκαν απόψεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου».

«Το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σε κάθε περίπτωση επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε ακόμη ότι «υπάρχουν παρεμβάσεις οι οποίες εστιάζουν στον εμβολιασμό, στα αποτελεσματικά φάρμακα, και ευελπιστούμε πως μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.