Προώθηση του ευρωπαϊκού έργου EMBRACIN για ευαισθητοποίηση και θέματα πολιτικών ένταξης μεταναστών

Στόχο να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και τις ικανότητες σε θέματα πολιτικών ένταξης μεταξύ των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ιδίως των Δήμων, έχουν οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου EMBRACIN (Enhancing Migrants’ Bottom-up, Responsive and Citizen-led Integration in Europe) στο οποίο συμμετέχει και η Κύπρος, αναφέρει ο Δήμος Έγκωμης, σε σχετικό δελτίο Τύπου, την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι το έργο EMBRACIN (Enhancing Migrants’ Bottom-up, Responsive and Citizen-led Integration in Europe) «προσφέρει μια νέα προσέγγιση στην υποδοχή και ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ευρώπη» και στοχεύει στην ανάπτυξη και δοκιμή ενός μοντέλου ένταξης, «το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Οι εταίροι του έργου, προστίθεται, προέρχονται από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία, Ισπανία, Σλοβενία και Σουηδία, και έχουν στόχο να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και τις ικανότητες σε θέματα πολιτικών ένταξης μεταξύ των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ιδίως των Δήμων, με τελικό στόχο την αύξηση του αριθμού των Δήμων που θα υπογράψουν το Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση και τη υιοθέτηση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Αναφέρεται ότι το Τελικό Συνέδριο του έργου EMBRACIN πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ 29 και 30 Νοεμβρίου και συμμετείχαν οι εταίροι της Κοινοπραξίας καθώς και αξιωματούχοι από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Το Συνέδριο, όπως αναφέρεται, διοργανώθηκε για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ιδέα και τις πρακτικές του έργου, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει τις κοινωνίες τους και την ένταξη αλλοδαπών, και για να προωθηθεί η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης και της Επιστολή Προθέσεων από περισσότερες πόλεις.

Το έργο EMBRACIN, το οποίο άρχισε τον Ιανουάριο του 2020, θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου του 2022, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου: www.embracin.eu

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy