Προώθηση του τουρισμού στο ψευδοκράτος ξεκινά με χρηματοδότηση της Τουρκίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας της Τουρκικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι το σχέδιο για την προώθηση του τουρισμού της «τδβκ», σε διάφορες χώρες ξεκινά. Το σχέδιο εντάσσεται, προστίθεται, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Συνεργασίας 2022» Τουρκίας – ψευδοκράτους και γι’ αυτό έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 74 εκ ΤΛ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι για την ταινία προώθησης του ψευδοκράτους ως τουριστικού προορισμού διατέθηκαν 30 εκ ΤΛ πέρυσι και αυτή η ταινία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον στο ΗΒ και τη Γερμανία που επιλέχθηκαν ως στοχευμένες αγορές. Υποστηρίζεται δε ότι αναμένεται να αυξηθεί το εύρος των τουριστών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα.

Το σχέδιο, αναφέρεται, άρχισε να εφαρμόζεται σε συνεργασία από το «υπουργείο τουρισμού» και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το γραφείο προώθησης και τουριστικής ανάπτυξης το οποίο μαζί με την αντίστοιχη ομάδα στο ψευδοκράτος, στοχεύουν ιδιαίτερα να προωθήσουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και την οθωμανική κουζίνα του ψευδοκράτους.

Η προωθητική ταινία του ψευδοκράτους, προστίθεται, θα προβληθεί στην Γερμανία, τη Βρετανία και τη Ρωσία υποστηρίζοντας ότι προβλέπεται αύξηση του τουρισμού στα κατεχόμενα από την Ευρώπη και τη Ρωσία για την τουριστική σεζόν του 2023.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy