Προωθούν για Διευθυντή άτομο που πρωταγωνίστησε στην κατάρρευση του Συνεργατισμού

Σκάνδαλο χαρακτηρίζουν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ την πρόθεση της κυβέρνησης να διορίσει στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης, άτομο που πρωταγωνίστησε στο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισαν, του Συνεργατισμού.

Το θέμα τέθηκε στην επιτροπή ελέγχου όπου εξετάστηκε η ειδική έκθεση του Γενικού ελεγκτή για τον Οργανισμό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Ζαχαρίας Κουλίας, το συγκεκριμένο άτομο περιγράφεται στο πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό με τα μελανότερα χρώματα όσον αφορά στις μηχανουργίες που έγιναν, και το άτομο αυτό, ανέφερε, προτείνεται να διοικήσει τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας πρόσθεσε ότι ίσως η κυβέρνηση επιχειρεί ένα ακόμη έγκλημα, αφού φαίνεται ότι θέλει να κλείσει και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης στέγης όπως έγινε με τον Συνεργατισμό.

Κάλεσε μάλιστα την Κεντρική Τράπεζα να μην εγκρίνει τον διορισμό.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, έκανε λόγο για σκάνδαλο τονίζοντας ότι προκύπτει κορυφαίο θεσμικό ζήτημα και σοβαρό θέμα τάξης.

Σημείωσε επίσης ότι με βάση το πόρισμα Αρέστη, το συγκεκριμένο άτομο πρωταγωνιστεί στο έγκλημα του Συνεργατισμού.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ανθρώπους του στενού κύκλου του τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη σε θέσεις κλειδιά στις τράπεζες και επιχειρεί να ανταμείψει άτομα που διαδραμάτισαν σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση του Συνεργατισμού.

Φαίνεται ότι το έγκλημα του Συνεργατισμού ήταν και σχεδιασμένο και καλά οργανωμένο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.