Προωθούν την απευθείας επιχορήγηση των ιδιωτικών νηπιαγωγείων!

Καταγγελία της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Κάτω από την ομπρέλα της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, το Υπουργικό ενέκρινε την απευθείας επιχορήγηση των ιδιωτικών νηπιαγωγείων!

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση του ορίου εισδοχής στην υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση κατά 8 μήνες, με τον τρόπο που έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί, ανοίγει το δρόμο για απευθείας επιχορήγηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως εξάλλου είναι και η πρόταση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί μέσω του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο».

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας διαχρονικής κοινωνικής απαίτησης και αναγκαιότητας, την επέκταση της Δημόσιας Δωρεάν Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω, προχωρεί στην έκδοση κουπονιών φοίτησης για επιχορήγηση των παιδιών προδημοτικής ηλικίας που θα φοιτούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Απευθείας δηλαδή ενίσχυση και αναβάθμιση της Ιδιωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης εις βάρος του δημοσίου νηπιαγωγείου!


Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση του ορίου εισδοχής στην υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση κατά 8 μήνες. Όπως αναφέρει, με τον τρόπο που έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί, ανοίγει το δρόμο για απευθείας επιχορήγηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως εξάλλου είναι και η πρόταση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί μέσω του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο».

Όπως αναφέρει η πρόνοια των συγκεκριμένων νομοσχεδίων, για να έχει δικαίωμα ο εκάστοτε ΥΠΠΑΝ να αποφασίζει για την εκπαιδευτική περιφέρεια των παιδιών, τα οποία θα εμπίπτουν στην υποχρεωτική ηλικία φοίτησης στην Προδημοτική, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δικαίωμα των παιδιών να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους και έμμεσα αναιρεί την υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να φροντίζει για την απρόσκοπτη, ομαλή και δωρεάν φοίτηση των παιδιών προδημοτικής ηλικίας. Η Προοδευτική καλεί τη Βουλή και τα κόμματα να ΜΗΝ επιτρέψουν την έκδοση κουπονιών φοίτησης, να ΜΗΝ επιτρέψουν στον ΥΠΠΑΝ να αλλάζει τις εκπαιδευτικές περιφέρειες των παιδιών και να προστατέψουν το δικαίωμα των παιδιών να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.