Προς αναθεώρηση οδεύουν τα κριτήρια και οι ευρύτερες παράμετροί του Σχεδίου Εστία.

Το Σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στην παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής τα κόμματα έθεσαν επιτακτικά στην Κυβέρνηση το θέμα του Εστία, ώστε να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι παρών στην ερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, για σκοπούς παρουσίασης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2019, και στα πλαίσια αυτά μπορεί να συζητηθεί και το θέμα του Εστία.

Πάντως από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι προωθείται αναθεώρηση των κριτηρίων και των ευρύτερων παραμέτρων του Εστία.

Για παράδειγμα ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου έθεσε θέμα όσον αφορά τα κριτήρια εισδοχής στο Σχέδιο, προσθέτοντας ότι είναι παράλογο να έχει δικαίωμα για ένταξη στο Σχέδιο ένας δανειολήπτης με υψηλά εισοδήματα και περιουσία μισού εκατομμυρίου, αλλά να μένει εκτός ένας συνταξιούχος ο οποίος έχει χαμηλά εισοδήματα και περιουσία μόνο μία οικία μικρομεσαίας αξίας.

Επίσης όλα τα κόμματα έθεσαν θέμα ότι πρέπει να επιβραβεύονται και οι συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι μένουν εκτός του Σχεδίου Εστία.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου