Προς διάσπαση οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Στο κόκκινο ο Τσίπρας», γράφει χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική της έκδοση η Die Welt, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία υποχώρησε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών. «Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τους όρους περικοπών που το συνοδεύουν. Το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε όμως το στόχο των 120 βουλευτών που το ίδιο είχε θέσει. Αυτό έχει συνέπειες», γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στις πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την ερχόμενη εβδομάδα ψήφο και που θα οδηγήσει πιθανότατα τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση: η ελληνική βουλή ψηφίζει υπέρ του τρίτου πακέτου βοήθειας», τιτλοφορείται άρθρο στο spiegel.de που σημειώνει ότι «πολυάριθμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό Τσίπρα με συνέπεια να απολέσει εκ νέου την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει τώρα ψήφο εμπιστοσύνης.

«Σαφές Ναι στο τρίτο πακέτο βοήθειας», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της tagesschau (δελτίο ειδήσεων του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης). «Μετά από μια ολονύκτια μαραθώνια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της Αθήνας υπάρχει πλειοψηφία για το τρίτο πακέτο βοήθειας. Εντούτοις ο Τσίπρας χρειαζόταν για άλλη μια φορά τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Πλέον ο πρωθυπουργός θέλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εάν δεν τη λάβει, μπορεί να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές».

«Ημέρα αποφάσεων στην Αθήνα», γράφει η Tagesspiegel.de, «Η ελληνική βουλή ενέκρινε το σχεδιαζόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως απειλείται με διάσπαση».

«Μετά το ελληνικό κοινοβούλιο», αναφέρει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, «καλείται να αποφασίσει το απόγευμα της Παρασκευής επί του προγράμματος βοήθειας και το Eurogroup. Στις Βρυξέλλες αναμένουν -κυρίως λόγω των γερμανικών απαιτήσεων για βελτιώσεις- μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.