ΥΠΠΑΝ: Τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες σεξ. κακοποίησης μαθητών – Επικοινωνία Προδρόμου – Γ.Ε

Έλα στο Google News

Προς κάλυψη των κενών που εντοπίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον χειρισμό συμπεριφορών που επιδεικνύουν εκπαιδευτικοί, οι οποίες μπορούν να παραβλάψουν παιδιά, θα κινηθεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη ζητηθεί η αρωγή της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του μετά από σημερινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη έγινε μια πρώτη συνεννόηση και μετά από καταγραφή που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας των ισχυουσών διαδικασιών, θα ζητηθεί η βοήθεια και συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση ευαίσθητων ζητημάτων που άπτονται συμπεριφοράς εκπαιδευτικών, η οποία μπορεί να παραβλάψει τα παιδιά.

Εκφράζοντας θλίψη αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Προδρόμου είπε ότι εντός των ημερών το Υπουργείο θα κοινοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται και τις δυνατότητες που έχουν τόσο τα παιδιά στα σχολεία όσο και οι γονείς τους να αναφέρουν περιστατικά, τα οποία θα πρέπει να τυγχάνουν χειρισμού -και πάντα τυγχάνουν χειρισμού- με συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ισχύει στο Υπουργείο.

«Θα γνωστοποιήσουμε αυτές τις διαδικασίες αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κάποια κενά, τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο θεσμικό πλαίσιο ως προς το τι θα πρέπει να γίνεται με κάποιους εκπαιδευτικούς για τους οποίους εγείρονται ζητήματα. Οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψουμε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που μπορούν να παραβλάψουν τα παιδιά και γι΄αυτό το σκοπό θα πρέπει να δημιουργήσουμε κι ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Σ’ αυτό είναι που υπολογίζουμε και στη συνδρομή του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας», ανέφερε ο Υπουργός.

Τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών

«Λαμβάνοντας όμως υπόψη την ιδιαιτερότητα και τη βαρύτητα τέτοιων αδικημάτων, το Υπουργείο θα θέσει στο εξής σε λειτουργία ένα επιπρόσθετο μηχανισμό προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες ή παιδιά.

Δηλαδή, πρόσθετα με την τηλεφωνική γραμμή 1480, η οποία λειτουργεί ήδη και αφορά παιδική σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση μέσω διαδικτύου όπως και παιδική πορνογραφία, αποφασίζεται να τεθεί σε λειτουργία μια ειδική τηλεφωνική γραμμή, με υπηρεσία εξειδικευμένων λειτουργών (π.χ. ψυχολόγων), μέσω της οποίας θα μπορεί να αναφέρονται ή να καταγγέλλονται σχετικά περιστατικά, προκειμένου να δίνεται η απαραίτητη καθοδήγηση ή άλλη συμβουλευτική στήριξη»

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.