Προς ολοκλήρωση το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Προς ολοκλήρωση οδεύει το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για είσπραξη του τέλους του 0,4% επί της ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές.

Το νομοσχέδιο ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων και στόχος είναι να οδηγηθεί στην Ολομέλεια πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής το καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος είπε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το Νόμο του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για την είσπραξη του τέλους του 0,4% επί της ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές και για την είσπραξη από την πώληση μετοχών που αφορούν ακίνητη ιδιοκτησία για εταιρείες.

Πρόσθεσε πως η Επιτροπή άρχισε και σχεδόν έχει ολοκληρώσει την κατ΄ άρθρο συζήτηση επί των δύο νομοσχεδίων, τα οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια πιέζουμε για να έρθουν ενώπιον της Επιτροπής. Με την πίεση αυτή, είπε, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και πολύ σύντομα, πιθανότατα και στην επόμενη συνεδρία της να έχουν ολοκληρώσει την κατ΄ άρθρο συζήτηση και να οδηγήσουμε πριν από το τέλος του καλοκαιριού στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Όπως είπε ο κ. Κέττηρος, με αυτή τη νομοθεσία θα αρχίσει να εισπράττεται το τέλος του 0,4% όπως είχε ψηφιστεί από τον Φεβρουάριο του 2021 με Πρόταση Νόμου, το οποίο μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχε εισπραχθεί ένα ποσό που υπερβαίνει τα 15,5 εκ. ευρώ.

Με αυτά τα λεφτά, συνέχισε, ο Φορέας θα μπορεί να εξετάσει το ζήτημα της αποζημίωσης της απώλειας χρήσης αλλά και της ανάπτυξης και παρουσίασης νέων σχεδίων προς όφελος του προσφυγικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως κάποιες επιφυλάξεις που ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερο για να βρεθεί ο μηχανισμός είσπραξης από εταιρείες, μέχρι την επόμενη συνεδρία πιθανόν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια και της Νομικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.