Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για τα Βαρώσια, ισχυρίστηκε ο Ερογλου

Έλα στο Google News

Ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Ερογλου, ισχυρίστηκε ότι είναι από λάθη του ΟΗΕ και της ε/κ πλευράς που τα Βαρώσια μετατράπηκαν σε πόλη φάντασμα μετά τον Αύγουστο του 1974.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι αποτελεί θετική κίνηση η πρόσφατη απόφαση της τ/κ πλευράς για “αναζωογόνηση” της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι αυτή η απόφαση θα ωφελήσει όλους.

Ο πρώην ηγέτης των Τ/κ πρόβαλε και τον ισχυρισμό ότι τα Βαρώσια αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου διότι η ε/κ πλευρά απέρριψε τις προτάσεις της τ/κ αναφορικά με την περιοχή, να αποτελέσει, δηλαδή, ένα από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Εγώ ο ίδιος κατέβαλα σημαντικές προσπάθειες για τα Βαρώσια κατά τη διάρκεια που ηγούμουν των Τ/κ», είπε ο Ντερβίς Ερογλου για να προσθέσει ότι πρότεινε να δοθεί πίσω στην Κυπριακή Δημοκρατία το Βαρώσι σε αντάλλαγμα με την άρση των «εμπάργκο».

Δήλωσε, επίσης, ότι κατέρρευσαν οι προσπάθειες για ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, το 2017, στο Κρανς Μοντανά και ότι έφθασε η ώρα να επικεντρωθούμε στο πώς θα συνεργαστούμε ως δύο «κυρίαρχα κράτη στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί».

«Οι συνομιλίες είναι δυνατό να επαναρχίσουν εάν αυτή η συνεργασία φθάσει σε στο ποθητό επίπεδο», είπε ο πρώην Τ/κ ηγέτης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.