Προς υλοποίηση οδεύει το έργο του χώρου εκδηλώσεων στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας παρουσίασε το έργο «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων/ Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού» ο Δήμαρχος Λάρνακας

Προς υλοποίηση οδεύει ακόμα ένα έργο στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα η «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων/ Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού» το οποίο αναμένεται να στοιχίσει πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Λάρνακα προχωρεί προς στην υλοποίηση ενός ακόμη έργου βάζοντας έτσι τον πυλώνα της ανάπτυξης ως μια από τις βασικότερες παραμέτρους για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» ΣΚΕ Τσακκιλερού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων/ Αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερού».

Η μελέτη παρουσιάστηκε από την το γραφείο μελετών A. F. Modinos & S. A. Vrahimis Architects & Engineers στην παρουσία κατοίκων των Κυβερνητικών Οικισμών Τσακκιλερού και Κόκκινες.

Συγκεκριμένα «η δημιουργία χώρου εκδηλώσεων/αναψυχής στον Κυβερνητικό Οικισμό Τσιακκιλερό αποσκοπεί στη δημιουργία παιδότοπου και ζώνης ενεργούς ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών, στην κατασκευή αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής καθώς και ανοικτού αμφιθεάτρου με καθίσματα χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων. Ακόμα θα γίνει εγκατάσταση φωτισμού με νέας τεχνολογίας αντιβανδαλιστικού τύπου φωτιστικών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, φύτευση για ενίσχυση του πρασίνου και υπογειοποίηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (συστήματα, ύδρευσης και άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης)».

Η εκτίμηση του κόστους του έργου ανέρχεται στις 890 χιλιάδες ευρώ + ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας κατά τη παρουσίαση ανέφερε ότι «με το υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των στόχων του και του οράματος μας σαν πόλη. Το όραμα για την ασφαλή και ευκολότερη διαβίωση  του κάθε κύπριου πολίτη και ξένου επισκέπτη σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον που την ίδια ώρα να σέβεται  το φυσικό περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι «το έργο αυτό αναμένεται να αλλάξει τις περιοχές του Τσακκιλερού και Κοκκίνων και θα προσελκύσει τους νέους αλλά και δημότες κάθε ηλικίας προς ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής».

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αφορούν τους δυο Οικισμούς τα οποία και καταγράφηκαν για ανάλογο χειρισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «στην παρούσα φάση ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για το κατασκευαστικό μέρος του έργου,  ο οποίος λήγει στις 14 Οκτωβρίου 2022 στις 12.00 μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του Διαγωνισμού, χωρίς καμία χρέωση, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.