Πρόσφυγες έχουν απηυδήσει – Αναμένουν για χρόνια για ένα οικόπεδο

Πολλοί είναι οι πρόσφυγες – δικαιούχοι οικοπέδων αυτοστέγασης που έχουν απηυδήσει λόγω της τεράστιας καθυστέρησης που παρατηρείται στη διαδικασία διαχωρισμού οικοπέδων, αφού περιμένουν για χρόνια. Ως εκ τούτου, αναγκάζονται να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής σε απάντηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, σε σχέση με το διαχωρισμό οικοπέδων στο συνοικισμό αυτοστέγασης «Μάμμαρι», δήλωσε ότι το 2015 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διαχωρισμό 60 οικοπέδων στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναφέρει ακόμα ότι τον Ιούλιο του 2021 οι εναπομείναντες δικαιούχοι ήταν μόνο 20 και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε όπως τους παραχωρηθούν οικόπεδα στην Κοκκινοτριμιθιά αντί στην περιοχή για την οποία είχαν υποβάλει αίτημα.

Εντούτοις αυτό που απέφυγε να αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών στην απάντησή του είναι ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα οικόπεδα ένεκα της τεράστιας καθυστέρησης της διαδικασίας διαχωρισμού οικοπέδων. Σε αντίθεση με αυτό που αφήνει να νοηθεί ο υπουργός, οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες δεν έλαβαν τη βοήθεια την οποία αιτήθηκαν και δικαιούνταν. Ολόκληρη η φάση του διαχωρισμού οικοπέδων «Μάμμαρι Β» ακυρώθηκε από την κυβέρνηση. Αυτή ήταν εξ αρχής η επιδίωξη της κυβέρνησης Αναστασιάδη από το 2013, όταν καλέστηκε να συνεχίσει το διαχωρισμό 705 οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης εκτοπισμένων σε όλη την Κύπρο. Παγώνοντας ωστόσο τη διαδικασία διαχωρισμού οικοπέδων, η κυβέρνηση οδήγησε στην απόγνωση δεκάδες νέα ζευγάρια και άλλους δικαιούχους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο σχέδιο και να αναζητήσουν άλλες λύσεις για τα στεγαστικά τους προβλήματα.

Μετά από αυτή την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς επανήλθε καταθέτοντας νέα κοινοβουλευτική ερώτηση, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων κατά τον Νοέμβριο του 2015 και τον αριθμό των δικαιούχων που απέσυραν το ενδιαφέρον τους ένεκα της καθυστέρησης. Καλείται ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών να απαντήσει κατά πόσο η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τελεσίδικα το σχεδιασμό για διαχωρισμό οικοπέδων στο «Μαμμαρι Β» ή εάν πρόκειται να συνεχιστεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.