Προσφυγή Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς για Σαββίδη – Αγγελίδη

Θεωρεί ότι υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος, αφού και οι δύο ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όταν γίνονταν οι παράνομες πολιτογραφήσεις

 

 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προσφεύγει στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς για τις περιπτώσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη αντίστοιχα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος στο θέμα των ερευνών για τα «χρυσά» διαβατήρια, αφού και οι δύο ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όταν γίνονταν οι παράνομες πολιτογραφήσεις.

Τα πιο πάνω αποκάλυψε χθες στον «Άστρα» ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε, η Ελεγκτική Υπηρεσία προτίθεται να αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία τις τέσσερις εκθέσεις που ζήτησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στις 23 Αυγούστου για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έδωσε οδηγίες όπως διαβιβαστούν τα στοιχεία και στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όταν γίνονταν οι παράνομες πολιτογραφήσεις.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου έγινε εκτενής συζήτηση για τη σύγκρουση συμφερόντων του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συνδέονται με μεσάζοντες και την ευρύτερη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων, αλλά και για τις περιπτώσεις του Γ. Σαββίδη και Σ. Αγγελίδη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σειρά συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου στις οποίες εγκρίθηκαν παράνομα και παράτυπα εκατοντάδες «χρυσά» διαβατήρια.

Ο Μ. Πετρίδης εκτίμησε πάντως ότι από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση για συμμόρφωση με τις υποδείξεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy