Προσφυγή Συνδέσμου Καταναλωτών στο Δικαστήριο για επιστροφή παράνομων χρεώσεων στα δάνεια

Με μια ιστορική προσφυγή ο Σύνδεσμος Καταναλωτών ζητά από το δικαστήριο όπως διατάξει την επιστροφή όλων των τυχόν παράνομων χρεώσεων στα δάνεια των καταναλωτών λόγω καταχρηστικών ρητρών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης επεσήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη αγωγή που κατατίθεται ενώπιον δικαστηρίου για προστασία συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.

Επεξήγησε ότι με την προσφυγή αυτή δίδεται η ευκαιρία να δικαιωθούν δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές που ναι μεν έπεσαν θύματα καταχρηστικών ρητρών, ωστόσο δεν μπορούν να προχωρήσουν με ατομική προσφυγή ως φυσικά πρόσωπα.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών ως νομιμοποιούμενος φορέας προστασίας συλλογικών συμφερόντων αποτάθηκε στο Δικαστήριο εκ μέρους των επηρεαζόμενων καταναλωτών και στην ουσία ζητά όπως είπε, να τους δοθούν πίσω τα λεφτά τους.

Συγκεκριμένα, η αγωγή καταχωρίστηκε χτες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας Αίτησης, εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, και ζητείται από το Δικαστήριο μεταξύ άλλων, όπως διατάξει την επιστροφή όλων των τυχόν παράνομων χρεώσεων στα δάνεια των καταναλωτών λόγω καταχρηστικών ρητρών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα και ανάλογες αιτήσεις εναντίον τριών άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στις καταχρηστικές ρήτρες η αγωγή περιλαμβάνει όλα όσα έχουν κηρυχτεί ως τέτοιες από την Υπηρεσία καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου όπως μεταξύ άλλων τόκοι υπερημερίας, αλλαγή επιτοκίου, χρεώσεις υπηρεσιών και χρεώσεις συνένωσης λογαριασμών.

Διαβάστε εδώ αυτούσια την αγωγή

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy