«Προσφυγική πολιτική εν ευθέτω χρόνω!» και καλό θα ήταν ο υπουργός να απαντήσει στην ουσία

Προσφυγική πολιτική εν ευθέτω χρόνω!

Στην προσπάθειά του να απαντήσει στη «Χαραυγή» ότι η κυβέρνηση παραπέμπει την προσφυγική πολιτική στις ελληνικές καλένδες, ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαιώνει ουσιαστικά το χθεσινό μας δημοσίευμα.

Ο τίτλος του δημοσιεύματός μας έφερε τον τίτλο «Προσφυγική πολιτική εν ευθέτω χρόνω!» και γινόταν αναφορά στο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων να της υποβληθούν εντός τριών μηνών στοιχεία για τους λόγους που 500 δικαιούχοι, στους οποίους παραχωρήθηκε οικόπεδο αυτοστέγασης, δεν έχουν ακόμα αρχίσει ανέγερση κατοικίας. Ενώ πέρασαν οι τρεις μήνες, δεν έχουν κατατεθεί τα στοιχεία. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έχει το χρόνο, ούτε το προσωπικό για να ασχοληθεί με τη διάθεση των επιστραφέντων οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης “γι’ αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες”». Αυτό έφερε την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος δημοσίευσε χθες, αυτούσια την επιστολή του προς την Επιτροπή Προσφύγων, προς απάντηση στην εφημερίδα μας. Μεταξύ άλλων αναφέρει επί λέξει: «Σε συνάρτηση με το χρόνο που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της πιο πάνω εργασίας, όπως και το υποστελεχωμένο προσωπικό των Επαρχιακών Διοικήσεων, η πιο πάνω εργασία θα προγραμματιστεί εν ευθέτω χρόνω».

Καλό θα ήταν ο υπουργός να απαντήσει στην ουσία και να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ, προκαλώντας εντυπώσεις. Πότε θα γίνει η καταγραφή των στοιχείων; Αν για τον υπουργό η έκφραση «εν ευθέτω χρόνω» δεν σημαίνει παραπομπή στις ελληνικές καλένδες, τότε θα πρέπει να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα. Πάντως, ούτε οι κρατικές υπηρεσίες μπόρεσαν να διευκρινίσουν τι σημαίνει στην πράξη το: «εν ευθέτω χρόνω».

Αναθεώρηση κριτηρίων για στεγαστικά ΚΟΑΓ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων του Στεγαστικού Σχεδίου Μέτρια Αμειβομένων που εφαρμόζει ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης.

Για μονήρη άτομα το εισοδηματικό κριτήριο καθορίζεται στις €25.000, για οικογένεια χωρίς παιδιά στις €45.000, για οικογένεια τριών ατόμων στις €50.000, για οικογένεια 4 ατόμων στις €55.000 και για πολύτεκνη οικογένεια 5 ατόμων και άνω στις €65.000.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.