Παράθυρα/ Ορίζοντας

«Προσφυγικό: Προκλήσεις και Προοπτικές» και «Αναζητώντας Ασφάλεια».

Tο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ίδρυμα Universitas, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο (UNHCR) και το Bridges for Tomorrow, σας προσκαλούν σε σχετικό Συνέδριο, με τίτλο: «Προσφυγικό: Προκλήσεις και Προοπτικές» και σε παράλληλη Φωτογραφική Έκθεση «Αναζητώντας Ασφάλεια».
Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Katja Saha, Αντιπρόσωπος στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Sebastian Rich, Φωτογράφος της Έκθεσης.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν με σύντομες εισηγήσεις η Κ. Δρουσιώτου, Ανώτερη Νομική Λειτουργός, Cyprus Refugee Council, ο Γ. Παπαδάκης, Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Bridges for Tomorrow, ο Ν. Περιστιάνης, Κοινωνιολόγος, Ιδρυτικός Πρόεδρος Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος Ιδρύματος Universitas, ο Ν. Τριμικλινιώτης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου, Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Χρ. Χατζηιωάννου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.30-19.00 στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Αγγλική γλώσσα.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.ucy.ac.cy/ucyevents μέχρι και τις 21/10/22
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Sebastian Rich «Αναζητώντας Ασφάλεια» σε επιμέλεια του Στ. Κουρατζή και της Κ. Χατζηστυλλή από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου η  ώρα 19.00 στον Προθάλαμο του Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Α. Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Ο Sebastian Rich είναι φωτογράφος και εικονολήπτης και καθ’όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής έχει αποτυπώσει μέσα από το φακό του την τρέχουσα ειδησεογραφία και σκληρή επικαιρότητα σε ντοκυμαντέρ και ειδήσεις. Ο Sebastian έχει κινηματογραφίσει και φωτογραφίσει τους μεγαλύτερους πολέμους και συγκρούσεις, όπως στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τον Λίβανο, τις Χώρες του Κόλπου, τη Βοσνία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Πακιστάν και πιο πρόσφατα στην Ουκρανία. Ο Sebastian τιμήθηκε με το διάσημο Βραβείο του Εικονολήπτη της Χρονιάς (Cameraman of the Year) της Royal Television Society για τις δραματικές εικόνες του πολέμου και της πείνας σε όλη την Αφρική.
  • Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 (Τρίτη, 25 Οκτωβρίου έως Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 8:00-18:00).
24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.30-19.00
Αμφιθέατρο Β108,
στο Κτίριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης

Seb300135249 Scaled 1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.