Προσφυγικοί Συνοικισμοί – Εξωφρενική δικαιολογία έδωσε το κράτος για την αμέλειά του


 «Δεν υπάρχουν λεφτά για τους γενικούς διακόπτες ρεύματος»!

Η εξωφρενική δικαιολογία ότι η αντικατάσταση χαλασμένων γενικών διακοπτών ρεύματος σε προσφυγικούς συνοικισμούς έχει μεγάλο κόστος, προβλήθηκε από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής την περασμένη Τρίτη 24 Μαΐου. Χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Άστρα» ότι ενώ το πρόβλημα είναι επιβεβαιωμένο στο συνοικισμό Μακάριος στην περιοχή Καμάρων στη Λάρνακα, οι αρμόδιοι αρνούνται να προχωρήσουν σε επιδιορθώσεις ή αντικαταστάσεις γενικών διακοπτών επικαλούμενοι το μεγάλο κόστος, το οποίο όμως είναι μερικές χιλιάδες ευρώ!

Ο Ν. Κέττηρος σημείωσε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης ηλεκτροπληξίας, όπως επιβεβαιώθηκε από δειγματοληπτικό έλεγχο σε 18 πολυκατοικίες. Σε τρεις από αυτές διαπιστώθηκε ότι ο γενικός διακόπτης της ΑΗΚ δεν λειτουργούσε καθόλου, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν εκεί. “Δεν γίνονται επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις σε γενικούς διακόπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή δεν λειτουργούν καθόλου, καθώς οι αρμόδιοι επικαλούνται το κόστος. Είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξουν νεκροί λόγω ηλεκτροπληξίας για μερικές χιλιάδες ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση «πετά» εκατομμύρια ευρώ για διάφορα άλλα θέματα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει σταλεί επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών για να αναλάβει την πολιτική απόφαση και το κόστος ούτως ώστε να γίνει έλεγχος σε όλες τις κατοικίες της περιοχής, που είναι 305, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι παρόμοιο πρόβλημα δεν υπάρχει και σε άλλες πολυκατοικίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Σενέκη, ο οποίος συγκεκριμενοποίησε τις ευθύνες στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και στην ΑΗΚ. “Είναι αδιανόητο να τίθεται θέμα ασφάλειας πολιτών και οι αρμόδιες υπηρεσίες -ΑΗΚ και Τμήμα Πολεοδομίας- να επικαλούνται το κόστος ως δικαιολογία, για τη μη αντιμετώπιση του προβλήματος”, δήλωσε.

Γιάφκες εγκληματιών 8 εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες στους Άγιους Ανάργυρους

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή Προσφύγων είναι η εγκατάλειψη οκτώ πολυκατοικιών στους Άγιους Ανάργυρους στη Λάρνακα, οι οποίες έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί εδώ και 10 χρόνια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων επανέλαβε χθες στον «Άστρα» ότι τα κτίρια αυτά έχουν γίνει χώροι όπου συχνάζουν εγκληματικά και παραβατικά στοιχεία, τα οποία τρομοκρατούν τους κάτοικους.

Όπως είπε, η Πολεοδομία έχει σφραγίσει τις πολυκατοικίες μετά από διάφορα συμβάντα, αλλά αυτό δεν είναι η λύση του προβλήματος, όπως συμπλήρωσε ο Χρίστος Σενέκης.

 

Εστία ρύπανσης και παραβατικών συνάξεων
Ο Νίκος Κέττηρος δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή Αγίων Αναργύρων με επίκεντρο αυτές τις πολυκατοικίες και προειδοποίησε ότι αν δεν αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, θα κινητοποιηθεί ο κόσμος. «Η Πολιτεία έχει αφήσει οκτώ πολυκατοικίες να γίνονται εστία ρύπανσης και παραβατικών συνάξεων, δημιουργώντας αποπνικτικές, επικίνδυνες και εκφοβιστικές συνθήκες για τους κάτοικους», τόνισε.

 

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.