Πρόσκληση ακαδημαϊκών από την Κυπριακή Δημοκρατία στο Φόρουμ Αττάλειας

Στο Φόρουμ Διπλωματίας στην Αττάλεια, που θα διεξαχθεί στις 11-13 Μαρτίου και στο οποίο θα συμμετάσχει φέτος και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έχουν προσκληθεί ακαδημαϊκοί από την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF), που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά φέτος στην Αττάλεια, θα συμμετάσχουν 12 αρχηγοί κρατών, 3 αρχηγοί κυβερνήσεων, 67 υπουργοί, 6 υφυπουργοί και 44 περιφερειακοί και διεθνείς εκπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναμένεται να παραστούν τα στελέχη και οι γραμματείς του οργανισμού.

Όπως μεταδίδεται έχουν απευθυθνεί προσκλήσεις στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Αρμενία, ενώ στο φόρουμ προσκλήθηκαν και ακαδημαϊκοί από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία η Τουρκία αποκαλεί ‘νότια Κύπρο’.

Όπως μεταδίδεται, στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ηγέτες, πολιτικοί, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, στοχαστές, διαμορφωτές κοινής γνώμης, διπλωμάτες και επιχειρηματίες θα συναντηθούν για να συζητήσουν παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα με μια οραματική προοπτική και να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα.

Υπό τον τίτλο “Reconstructing Diplomacy”, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πολλά θέματα στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

Στο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας αναμένονται περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες φέτος. Θα συζητηθούν επίσης επίσης θέματα όπως η δημοκρατική διακυβέρνηση, η ενεργειακή ασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, ο ρατσισμός, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η ανάπτυξη της Αφρικής, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, η παράτυπη μετανάστευση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ενδυνάμωση των γυναικών, η κλιματική αλλαγή, η επανεξέταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Στο φόρουμ θα πραγματοποιηθούν 4 συνεδριάσεις ηγετών, 27 πάνελ, 4 συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης και 2 εκδηλώσεις για τη νεολαία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.