Πρόσκληση σε δωρεάν εργαστήρια για εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ΥΤΧ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου MIraGE (www.mirageproject.eu), το Κέντρο Κοινωνικής
Καινοτομίας – CSI Cyprus (www.csicy.com) οργανώνει δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια που
απευθύνονται σε Εργοδότες στην Κύπρο που ενδιαφέρονται να προσλάβουν Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) ως εργατικό δυναμικό ή εργοδότες που δείχνουν γενικό ενδιαφέρον για την ποικιλομορφία σε θέματα στο χώρο εργασίας.

Τα εργαστήρια αυτά, που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στην Ελληνική γλώσσα, στοχεύουν στην ενίσχυση των γνώσεων και των κινήτρων των εργοδοτών για την ενσωμάτωση των ΥΤΧ στην εταιρεία τους. Ο πρώτος στόχος είναι η αποτελεσματική χρήση του εθνικού νομικού πλαισίου για την ένταξη των εργαζομένων ΥΤΧ. Οι εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν μια κριτική ανάλυση των κοινωνικών κανόνων, οι οποίοι αποτρέπουν την ταχεία ένταξη των ΥΤΧ στην αγορά εργασίας παρά τις ελλείψεις εργασίας. Θα παρουσιαστούν τρόποι αντιμετώπισης και υπέρβασης αυτών των εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων συμβουλών για τους εργοδότες. Οι εκπαιδεύσεις θα έχουν μια δομή εργαστηρίου, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά γνώσεων.

Σημείωση: η ίδια εκπαίδευση θα προσφερθεί δύο φορές, εντός τεσσάρων ημερών τον Μάρτιο. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλέξουν ποια από τις δύο εκπαιδεύσεις προτιμούν να παρακολουθήσουν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.

1η εκπαίδευση: 2 & 4 Μαρτίου, 18:00 – 20:30, Zoom
2η εκπαίδευση: 9 & 11 Μαρτίου, 18:00 – 20:30, Zoom

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν και τις 2 μέρες της εκπαίδευσης (2 και 4 Μαρτίου ή 9 και 11 Μαρτίου) θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής πατώντας εδώ μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Για ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αναστασία
Λιοπετρίτη, Ανώτερη Διαχειρίστρια Έργων στο CSI και Διαχειρίστρια του έργου MIraGE εκ
μέρους του CSI, στην ηλ. διεύθυνση: [email protected]

https://forms.gle/DAbHA1rbfZ6Udah47

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.