Παράθυρα

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχής στο 6ο Cyprus Jazz & World Music Showcase

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 6ο Cyprus Jazz & World Music Showcase 2019, στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού που προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Η διοργάνωση έχει διάρκεια δύο ημερών και σε αυτό το διάστημα παρουσιάζεται μια -όσο γίνεται- σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.  Θα προσκληθούν ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ και επαγγελματίες της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, με στόχο τη γνωριμία και επαφή με τη μουσική σκηνή της Κύπρου. Πρωταρχικός στόχος είναι η μετέπειτα μετάκληση Κυπρίων καλλιτεχνών για συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο.

Η αίτηση και οι όροι συμμετοχής διατίθενται στις ιστοσελίδες των διοργανωτών Πολιτιστικών Υπηρεσιών, του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου και του θεάτρου Ριάλτο.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί από τους διοργανωτές, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.

Τα ενδιαφερόμενα μουσικά σχήματα καλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.