Προσοχή: Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή και του παγετού.

Η Αστυνομία ανακοινώσει επίσης  ότι  κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι:

Στην περιοχή Μόρφου: Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood-Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς-Σπηλιών- Κανναβιών, Προδρόμου – Πλατρών, Κύκκου – Κάμπου Τσακκίστρας.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Επαρχία Λεμεσού: Αγίου Θεοδώρου –Ζωοπηγής, Αγίου Θεοδώρου-Παπούτσας, Αγρού-Χανδριών, Χανδριών-Κυπερούντας-Καρβουνά, Πελενδρίου-Ποταμίτισσας, Ποταμίτισσας-Αγρού, Ποταμίτισσας-Κάτω Μύλου,  Αγριδιών-Αγρού.

Επαρχία Λευκωσίας: Παλαιχωρίου-Αγρού, Απλικίου – Παλαιχωρίου, Παλαιχωρίου – Ασκά, Ασκά – Φτερικουδιού, Φτερικουδιού – Άλωνας, Άλωνας – Πλατανιστάσας, Λαγουδερών – Ξυλιάτου,  Λαγουδερών – Πολύστυπου, Πολύστυπου – Χανδριών, Πλατανιστάσας – Κάτω Μονής,    Απλικίου – Φαρμακά, Φαρμακά – Οδούς, Φαρμακά – Καλού Χωριού, Παλαιχωρίου – Συκόπετρας.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλεί τους οδηγούς οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε ορισμένες περιοχές λόγω εργασιών που εκτελούνται είναι πιθανό να προκαλούνται κάποια προβλήματα στη διακίνηση της τροχαίας κίνησης. Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.