Προσοχή: Επικίνδυνοι διακόπτες στην αγορά – Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίo δε συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη. Ως εκ τούτου, ο εισαγωγέας έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρση και ανάκλησή του από την αγορά.

Προϊόν

Κατηγορία: Εξοπλισμός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων   11111
Είδος: Miniature Circuit Breaker (MCB)
Εμπορική επωνυμία: AOELEC
Μοντέλο: AUB1
Χαρακτηριστικά: 1 pole
Εισαγωγέας: PAMBOS NICOLAOU & SON LTD

Κίνδυνος: Φωτιά και εγκαύματα

 

 

2. Αρ. ΕΑΗ-2019-12 / 12-2019

Miniature Circuit Breaker (MCB) – LS / BKN

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίo δε συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη. Ως εκ τούτου, ο εισαγωγέας προβαίνει σε εθελοντική απόσυρση και ανάκλησή του από την αγορά.

Προϊόν

Κατηγορία: Εξοπλισμός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων  Κιβο
Είδος: Miniature Circuit Breaker (MCB)
Εμπορική επωνυμία: LS
Κατασκευαστής: LS Industrial Systems
Μοντέλο: BKNΧαρακτηριστικά: 1 pole
Εισαγωγέας: E&S ELECTRIC SERVICES LTD

Κίνδυνος: Ηλεκτροπληξία, Φωτιά και Εγκαύματα

 

 

 

 

3. Αρ. ΕΑΗ-2019-15 / 12-2019

Miniature Circuit Breaker (MCB) – SANTE / DZ47-63

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίo δε συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού το 2-pole εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη ενώ το 1-pole εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη. Ως εκ τούτου, ο εισαγωγέας έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρση και ανάκληση του 2-pole από την αγορά και σε εθελοντική απόσυρση του 1-pole από την αγορά.

Προϊόν

Κατηγορία: Εξοπλισμός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων  3
Είδος: Miniature Circuit Breaker (MCB)
Εμπορική επωνυμία: SANTE
Μοντέλο: DZ47-63Χαρακτηριστικά: 1-pole & 2-pole
Εισαγωγέας: STAVROS CONSTANTINOU ELECTRICAL CONTRACTORS LTD

Κίνδυνος: Ηλεκτροπληξία

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημεία πώλησης τέτοιων προϊόντων ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στo τηλέφωνo 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο τηλεομοιότυπο 22348202.

Οι αδειοδοτημένοι ηλεκτρολόγοι που έχουν προβεί σε εγκατάσταση των προϊόντων αυτών παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους πελάτες τους για την αναγκαιότητα αντικατάστασής τους. Επίσης, οι καταναλωτές που εντοπίσουν ότι τα πιο πάνω προϊόντα είναι εγκατεστημένα στα υποστατικά τους, να απευθυνθούν στον αδειοδοτημένο ηλεκτρολόγο που τα έχει εγκαταστήσει για να διευθετηθεί η αντικατάστασή τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.