Προσοχή: Νέα απάτη για “δωρεάν Netflix για ένα χρόνο”

Οι απατεώνες στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν διάφορους και εφάνταστους τρόπους για να υποκλέψουν στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αυτή τη φορά, χρησιμοποιείται το Ημερολόγιο της Google το οποίο εμφανίζει σε ανύποπτο χρόνο ένα   event με όνομα “Δωρεάν Netflix για ένα χρόνο”.

Πατώντας πάνω στο event,  σάς προσκαλεί να πραγματοποιήσετε μια έρευνα και να λάβετε μια συνδρομή “Δωρεάν Netflix για ένα έτος”.

Πώς λειτουργεί η απάτη;

Ο σύνδεσμος σάς μεταφέρει σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) που κλέβει το User/Password του λογαριασμού σας στο Netflix εάν έχετε, όπως επίσης και πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας.

 

Τα καλά νέα είναι ότι το αναδυόμενο συμβάν μπορεί να διακοπεί αλλάζοντας μια προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Ημερολόγιο Google. Πώς το κάνεις αυτό; Δες παρακάτω.

Πώς να σταματήσετε την απάτη του Ημερολογίου Google
Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του Ημερολογίου Google μεταβαίνοντας στη διεύθυνση: https://calendar.google.com/calendar/r/settings?pli=1

Επιλέξτε “Ρυθμίσεις συμβάντων” στα αριστερά
Αλλάξτε την επιλογή με την ένδειξη “Αυτόματη προσθήκη προσκλήσεων” στο “Όχι” για να προβάλλετε μόνο τις προσκλήσεις στις οποίες έχω ανταποκριθεί.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα “Προβολή επιλογών” και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου που αναφέρει “Εμφάνιση των απορριφθέντων συμβάντων”.

Αυτό εμποδίζει το Ημερολόγιο Google να εμφανίζει ανεπιθύμητα μηνύματα που έχετε απορρίψει.

 

google calendar free netflix for a year