Προσοχή σε ιστοσελίδες με FakeNews για τον Κορωνοϊο – Περιέχουν malwares


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τα Fake News περιέχουν και κινδύνους κυβερνοασφάλειας.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο διαδίκτυο γύρω στις 70.000 χιλιάδες ιστότοποι που σχετίζονται ή περιέχουν πληροφορίες για τον COVID-19. Σημαντικός αριθμός από αυτές τις ιστοσελίδες περιέχουν όχι μόνο ψευδής ειδήσεις αλλά είτε είναι μολυσμένες με κακόβουλα λογισμικά ή είναι δυνατόν οδηγήσουν τους χρήστες σε παραπλανητικές ή χωρίς αντίκρισμα αγορές ή πληρωμές.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, ότι μέσω αυτών των μολυσμένων σελίδων πραγματοποιούνται κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα Η/Υ.

Η σύσταση της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας – Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων είναι:

Α) Η ενημέρωση μας να γίνεται μόνο από επίσημους και αξιόπιστους διαδικτυακούς τόπους.

Β) Η περιήγηση στο διαδίκτυο να πραγματοποιείται σε ασφαλής ιστοσελίδες και σε καμία περίπτωση να μην ανοίγονται φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία από άγνωστους αποστολείς.

Προτεινόμενα εργαλεία για έλεγχο ιστοσελίδων και αρχείων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού μας, https://csirt.cy/tooling

Επιπρόσθετα οι χρήστες πρέπει να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή σε μη ασφαλής ιστότοπους ή σε ιστότοπους που δεν μπορεί να ελεγχθεί η γνησιότητα τους, στους οποίους πραγματοποιούνται αγορές ή δωρεές με επίκεντρο τον COVID-19 (π.χ. αγορές αναλώσιμων αγαθών, μάσκες, αντισηπτικά κτλ., καθώς και συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού και παροχή βοήθειας στους πληγέντες).

 

Home

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.