Προσπάθεια να μην τύχει εκμετάλλευσης η επίθεση

ΠτΔ – Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Μάκη Κεραυνού Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τελεί τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του κ. Μάκη Κεραυνού. // PoR – Inauguration of Makis Keravnos' art exhibition Melina Merkouri Hall, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nikos Christodoulides, inaugurates the art exhibition of Mr Makis Keravnos.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου τουρκοκυπριακής καταγωγής στις ελεύθερες περιοχές έλαβε πολιτικές διαστάσεις και προκάλεσε παρεμβάσεις μέχρι και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ, στον οποίο είπε ότι το περιστατικό δεν ήταν ρατσιστικό. Η επικοινωνία έγινε τη Δευτέρα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης και τις συλλήψεις των δύο Ελληνοκυπρίων και ο Πρόεδρος, όπως μεταδόθηκε, συνομιλώντας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη καταδίκασε το περιστατικό και σημείωσε ότι η Αστυνομία θα το διερευνήσει και θα ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι το περιστατικό δεν ήταν ρατσιστικό.

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε μέσω τουίτερ ότι περιστατικά τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί δεν είναι αποδεκτά. Είπε επίσης ότι δόθηκαν οδηγίες στην τεχνική επιτροπή για την εγκληματικότητα για να παρακολουθεί το περιστατικό.

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος επίσης σχολίασε, με την «Κίπρις» να γράφει ότι και παρενόχλησαν και έδειραν την 25χρονη. Έγραψε επίσης ότι το περιστατικό καταδίκασε ο Ερσίν Τατάρ και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον ελληνοκυπριακό Τύπο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε στον Τ/κ ηγέτη καταδικάζοντας κι αυτός το περιστατικό, του ανέφερε ότι οι δράστες συνελήφθησαν και τον διαβεβαίωσε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

Η «Αβρούπα» αναφέρθηκε στο περιστατικό στο πρωτοσέλιδό της δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την ανάρτηση της νεαρής με το πρόσωπό της και τα πρόσωπα των δύο Ελληνοκυπρίων που συνελήφθησαν και γράφοντας ότι η 25χρονη έσπασε δόντια και δάχτυλο και θ’ αναζητήσει το δίκιο της.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy