Προσπάθεια ΟΚΥπΥ για φίμωση μέλους της, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΚΙ

Σε «προσπάθεια φίμωσης» και «εκφοβισμού» ιατρού μέλους της από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, την οποία «καταγγέλλει και καταδικάζει δημόσια», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ. 

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ «η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια έλαβε δράση, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους μας σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προσκεκλημένος και η οποία ακολούθησε την εκφώνηση επίσημης ομιλίας εκ μέρους του ιδίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, «διαφαίνεται ότι κάποιες εκ των τοποθετήσεων ενόχλησαν, χάλασαν την ιδιαίτερη προσπάθεια οικοδόμησης θετικής επικοινωνιακής εικόνας, σε σχέση με τη διαχείριση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων από τον ΟΚΥπΥ».

Όπως προσθέτει η Συντεχνία, «η επιλεκτική και κατά το δοκούν χρήση νομοθεσιών, καθώς και κανονισμών, δεν μπορεί να αποκρύψει πλέον τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, η πηγή των οποίων έγκειται στο διοικητικό μοντέλο, που εφαρμόζεται μέσω του ΟΚΥπΥ».

Καταληκτικά, αναφέρει πως «τα χρονικά περιθώρια για βιώσιμα δημόσια νοσηλευτήρια στενεύουν και αναμένουμε από τους διοικούντες του ΟΚΥπΥ να επιδείξουν τις ικανότητες και το θάρρος τους στη διεκδίκηση του ρόλου και του χαρακτήρα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων εντός του ΓεΣΥ και όχι στην ανάλωση δυνάμεων, που στοχεύουν ιατρούς».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.