Προσπάθησαν να διασχίσουν τον ορμητικό «Ξερό» με τα οχήματα τους – Τελικά χρειάστηκαν ελικόπτερο (βίντεο)

Αγνόησαν για ακόμα μια φορά τους κινδύνους και κινητοποίησαν μέχρι και ελικόπτερο για απεγκλωβισμό τους - Την ίδια ώρα ασυνείδητοι οδηγοί «έκλεισαν το Τρόοδος»

Μεγάλη ποσότητα νερού έχει συσσωρευτεί στον ποταμό Ξερό στην επαρχία Πάφου, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να μην επιχειρούν να τον διασχίσουν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Αστυνομία, οδηγοί που επιχείρησαν να τον διασχίσουν έχουν παγιδευτεί θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Σε αυστηρό ύφος για ακόμα μια φορά η Πυροσβεστική

Στην πρώτη περίπτωση περαστικός εντόπισε τα άτομα και πριν φθάσει η Π.Υ τους έριξε σχοινί και κατάφεραν να βγουν στην όχθη του ποταμού και να διασωθούν. Στη δεύτερη κατόπιν αξιολόγησης της επικινδυνότητας κλήθηκε ελικόπτερο της ΜΑΕΠ Αστυνομίας για τη διάσωση τους με την ασφαλή διαφυγή τους.

Ο κ. Αντρέας Κεττής, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, απεύθυνέ  σε αυστηρό ύφος για ακόμα μια φορά προειδοποιήσεις προς τους επίδοξους οδηγούς να αξιολογούν τον κίνδυνο προτού μπαίνουν σε τόσο επικίνδυνες περιπέτειες και να μην συμπεριφέρονται τόσο αξιόλογα.

Ασυνείδητοι οδηγοί «έκλεισαν το Τρόοδος»

Την ίδια ώρα σήμερα, χιλιάδες ήταν οι πολίτες που κατέκλυσαν το χιονισμένο Τρόοδος με πολλούς από αυτούς να μεταβούν με οχήματα που δεν ήταν κατάλληλα για ανάβαση στο Τρόοδος, αγνοώντας τις οδηγίες τις αστυνομίες που επέτρεπαν μόνο οχήματα με αλυσίδες και τετρακίνηση.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλά οχήματα να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να ακινητοποιηθούν στο δρόμο κλείνοντας έτσι το δρόμο για χιλιάδες οδηγούς και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.