Προσπαθήσαν να ταξιδέψουν με πλαστές ταυτότητες – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη δύο προσώπων που παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου για να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ της Κυριακής, άντρας ηλικίας 27 ετών, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Κύπρο, παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, με σκοπό να ταξιδέψει με προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας, ο 27χρονος παρουσίασε δελτίο ταυτότητας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, ωστόσο εγέρθηκαν υποψίες ότι η φωτογραφία στο δελτίο ταυτότητας ήταν άλλου άντρα. Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις του δελτίου ταυτότητας που διαφάνηκε ότι ήταν γνήσιο, ωστόσο ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανάφερε τα πραγματικά του στοιχεία.

Στο σημείο διαβατηριακού ελέγχου, παρουσιάστηκε γύρω στις 7.15 το βράδυ, με πρόθεση να ταξιδέψει προς την ίδια ευρωπαϊκή χώρα, δεύτερος άντρας, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν εξασφαλιστεί, νωρίτερα βρισκόταν στο αεροδρόμιο Πάφου, μαζί με τον 27χρονο ύποπτο. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που παρουσίασε ο 65χρονος ελέγχθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι ήταν γνήσια, ωστόσο αυτός ανακρινόμενος ανάφερε ότι το δελτίο ταυτότητας που κατείχε ο 27χρονος, ανήκε στον υιό του, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένει. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον 27χρονο, ισχυριζόμενος άγνοια για το πώς το δελτίο ταυτότητας του υιού του περιήλθε στην κατοχή του 27χρονου.

Για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης των δύο υπόπτων, που γύρω στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.