Πρόστιμα σε 4 δικηγορικά γραφεία για πολιτογραφήσεις – Εκκρεμούν υποθέσεις και για άλλες εταιρείες

Πρόστιμα που ξεκινούν από €8.000 και φτάνουν €79.000, επέβαλε πρόσφατα σε τέσσερις περιπτώσεις δικηγορικών γραφείων, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, για παράβαση των νομοθεσιών μεταξύ των οποίων και του ξεπλύματος χρήματος, σε σχέση υποθέσεις πολιτογραφήσεων.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα , ο Φιλελευθερος ,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  λειτουργούσε ως Εποπτική Αρχή δυνάμει του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμος του 2007.

Επίσης, ανέφερε ότι εκκρεμούν υποθέσεις και για άλλα γραφεία. Η μεγαλύτερη ποινή ύψους €79.000 επιβλήθηκε δικηγορική εταιρεία που είχε εμπλακεί σε σημαντικό αριθμό πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών. Αντιμετώπιζε συνολικά 45 κατηγορίες.

Σε άλλη δικηγορική εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο €21.000 για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ σε τρίτη περίπτωση, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο €8.000 για τέσσερις κατηγορίες που αφορούσαν υπόθεση πολιτογράφησης.

Πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε και τέταρτο δικηγορικό γραφείο με €16.000 πρόστιμο για παρόμοιες κατηγορίες.

Στις αποφάσεις του ο Δικηγορικός Σύλλογος τονίζει την ανάγκη για εκπλήρωση των εκ του νόμου υποχρεώσεων των δικηγόρων και γενικότερα των εποπτευόμενων οντοτήτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ούτως ώστε να αποτρέπονται οποιεσδήποτε ενέργειες που αποσκοπούν στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες   δραστηριότητες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy