Πρόστιμο εκατομμυρίων σε Βαρδινογιάννη παραμένει για χρόνια απλήρωτο

Τα ανείσπρακτα πρόστιμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ανέρχονται στα 21 εκατ. ευρώ

Τα ανείσπρακτα πρόστιμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ανέρχονται στα 21 εκατ. ευρώ, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρηματίες στους οποίους επιβάλλονται ποινές προσφεύγουν σε δικαστικές διαμάχες οι οποίες παραμένουν για χρόνια σε εκκρεμότητα. Μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που παραμένει εδώ και χρόνια απλήρωτο αφορά τον πολύ γνωστό Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία και εφοπλιστή, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Τα στοιχεία για ανείσπρακτα πρόστιμα κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, κατά την εξέταση του προϋπολογισμού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2022. Το όνομα του Γ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργο Θεοχαρίδη, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για την υπόθεση Sea Star, η οποία χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2018 και στην οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε στον Γ. Βαρδινογιάννη και σε άλλα πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τη Sea Star πρόστιμο συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά τη χειραγώγηση της αγοράς καθώς και του άρθρου που αφορά την παροχή ψευδών, παραπλανητικών ή απατηλών πληροφοριών.

Το ΑΚΕΛ ζητά έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε και πήρε στοιχεία για ανείσπρακτα πρόστιμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διαβιβάστηκαν ήδη στον Γενικό Ελεγκτή για να εξετάσει κατά πόσο απαιτείται η πραγματοποίηση περαιτέρω έρευνας.

Επισημαίνεται ότι σε σχετικό σημείωμα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι υπάρχουν ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία χρονολογούνται από το 2004.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.