Πρόστιμο και στέρηση άδειας σε 46χρονο που επέτρεψε σε 13χρονο να οδηγήσει αυτοκίνητο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ και στέρηση της άδειας οδηγού για ένα μήνα, σε άνδρα ηλικίας 46 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε από την Αστυνομία επειδή επέτρεψε σε ανήλικο, ηλικίας 13 χρόνων να οδηγήσει το όχημά του χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και ενώ η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος είχε ανασταλεί.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε στον 46χρονο χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επειδή επέτρεψε στον ανήλικο να οδηγήσει το όχημα του χωρίς να είναι κάτοχος οδηγού, 300 ευρώ επειδή επέτρεψε στον ανήλικο να οδηγήσει αυτοκίνητο χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας και 200 ευρώ επειδή επέτρεψε στον ανήλικο να οδηγήσει αυτοκίνητο χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και ενώ η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος είχε ανασταλεί.

Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης στον 46χρονο στέρηση της άδειας οδηγού για ένα μήνα επειδή επέτρεψε στον ανήλικο να οδηγήσει αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, ενώ διενεργούσαν χθες το πρωί τροχονομικούς ελέγχους στην επαρχία Λάρνακας, ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ταχύτητα 82 χιλιομέτρων ανά ώρα αντί 65 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ανήλικος ηλικίας 13 ετών, με συνοδηγό τον θείο του ηλικίας 46 ετών και επιβάτες στα πίσω καθίσματα, 20χρονο και 19χρονη.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας, όπου ο 46χρονος καταγγέλθηκε για το γεγονός ότι επέτρεψε σε ανήλικο να οδηγήσει το όχημά του χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και ενώ η άδεια κυκλοφορίας του είχε ανασταλεί.

Ο 46χρονος, ο 20χρονος και η 19χρονη, καταγγέλθηκαν επίσης εξωδίκως για τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ έκαστος.

Ο 46χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ και στέρηση της άδειας οδηγού του για ένα μήνα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei