Προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη του εκπαιδευτικού προσωπικού η πρόταση του ΥΠΑΝ για προσλήψεις

Υπουργός Παιδείας – Έναρξη μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης Γυμνάσιο Έγκωμης, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέπτεται το Γυμνάσιο Έγκωμης με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση. // Education Minister – Beginning of lessons in Secondary Education Gymnasium of Egkomi, Lefkosia, Cyprus The Minister of Education, Sports and Youth, Mr Prodromos Prodromou, visits the Gymnasium of Egkomi on the occasion of the beginning of lessons in Secondary Education.

Προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη του εκπαιδευτικού προσωπικού η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για νομοθετική τροποποίηση ώστε οι προσλήψεις από το έτος 2023-24 να πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον Κατάλογο Διορισίμων, λέει η Επιτροπή Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ- Κατάλογος Διοριστέων” η οποία εκφράζει “δυσαρέσκεια και αγανάκτηση”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, «δεν υπάρχει δικαίωση ενώ δημιουργούνται εκπαιδευτικοί-αναλώσιμοι είτε προέρχονται από τον ένα κατάλογο είτε από τον άλλο, εκπαιδευτικοί χωρίς σταθερή εργασία, χωρίς επένδυση στο κοινό όραμα όλων που είναι η προσφορά στο δημόσιο σχολείο του κράτους».

Επομένως, αναφέρει η Επιτροπή Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Μέσης Εκπαίδευσης «η πρόταση όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα αλλά τα διαιωνίζει και ταυτόχρονα εξοβελίζει από τις σχολικές μονάδες το έμπειρο προσωπικό».

Ζητεί «δικαιοσύνη, αξιοκρατία και κυρίως σεβασμό της νομοθεσίας η οποία δεν μπορεί να αλλάξει τη δεδομένη χρονική στιγμή, εξυπηρετώντας μεγαλεπήβολα σχέδια», σημειώνοντας ότι με την νομοθετική τροποποίηση που προτείνεται «δεν διασφαλίζονται εργασιακά οι εκπαιδευτικοί αυτοί αντιθέτως απειλούνται να μείνουν χωρίς εργασία».

«Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν πρόκειται να θυσιαστούν αυτοί οι εκπαιδευτικοί, ώστε να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και συμφέροντα», καταλήγει η Επιτροπή Αντικαταστατών και Συμβασιούχων Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ- Κατάλογος Διοριστέων).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.