Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Αν. Μεσογείου στα ενεργειακά

Την ετοιμότητα της ΕΚΟ να διαχειριστεί την υπάρχουσα περιουσία της αλλά και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο βόρειο τμήμα της Κύπρου σε περίπτωση λύσης ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης στα πλαίσια συνέδριου στη Θεσσαλονίκη με θέμα Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe.

StergioulhsΠρόσθεσε ότι υπάρχει πλάνο ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση μας έγινε και επαναξιολόγηση των δεδομένων πριν από μερικούς μήνες.

Ο κ. Στεργιούλης ανέφερε ότι η επόμενη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα είναι από τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου, καταγράφοντας την ίδια ώρα τη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται για νέες επενδύσεις και την ετοιμότητα της ΕΛ.ΠΕ. να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ρόλο που έχει να διαδραματίσει η περιοχή της Μεσογείου την επόμενη πενταετία σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα κάνοντας λόγο για ένα νέο « Ελ Ντοράντο».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς του ομίλου για την επόμενη πενταετία λέγοντας ότι θα εργαστεί για την παροχή όλων των διαθέσιμων ενεργειακών προϊόντων αλλά και στη προσπάθεια της να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες ώστε να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σχετικά με το φυσικό αέριο και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην αγορά από την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανέφερε ότι σύμφωνα και με αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διεξήγαγαν, δεν υπάρχει κίνδυνος το φυσικό αέριο να αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια το πετρέλαιο κυρίως στην αυτοκίνηση.

Πρόσθεσε ότι επιθυμία της εταιρείας για την εύρυθμη λειτουργία της είναι και η ένδειξη σεβασμού στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και η κοινωνική ευαισθησία. Από το βήμα του συνεδρίου εξήγγειλε μάλιστα και την παραχώρηση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη 25 υποτροφιών, τριετούς φοίτησης στα προγράμματα MSc Energy Strategy ,Law & Economics στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και Petreleum Engineearing στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Οριάνα Παπαντωνίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.