Προτάσεις για ανακούφιση καταναλωτών και βοήθεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ήδη προωθήσει το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ προώθησε προτάσεις για ανακούφιση των καταναλωτών και να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αραδίππου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να «πάψει να παρακολουθεί με απάθεια αυτή την κατάσταση και να αναλάβει τις ευθύνες της, να μελετήσει συγκεκριμένους τόπους και να φέρει προτάσεις τις οποίες η Βουλή θα συζητήσει και θα υπερψηφίσει, ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές, να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στηριχθεί η κοινωνία και η οικονομία στις δύσκολες συνθήκες που διέρχονται και λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω της ακρίβειας που διεθνώς υπάρχει».

Σήμερα συνεχίζουμε την επαφή μας με την κοινωνία, ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου και πρόσθεσε πως βρισκόμαστε σε περιοδεία στον Δήμο Αραδίππου. Θα περιοδεύσουμε, είπε, στις εμπορικές οδούς. Ο στόχος, είπε, «είναι να δούμε πώς επηρεάζει τόσο τους μικροεπιχειρηματίες όσο και το καταναλωτικό κοινό η ακρίβεια, η οποία ήδη επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων και την ίδια ώρα το θέμα της πανδημίας και των νέων μέτρων».

Είναι φανερό, ανέφερε, «το προσλαμβάνουμε, το ακούμε μας το μεταφέρει αρκετός κόσμος ότι η ακρίβεια επηρεάζει ήδη τα νοικοκυριά, επηρεάζει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κόσμος διαθέτει ολοένα και λιγότερα για να μπορέσει να προμηθευτεί τα βασικά είδη και να ψωνίσει». Τόνισε πως «αυτό αντιλαμβάνεστε μειώνει την κατανάλωση με την ανάλογη αντανάκλαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πέραν από το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο κόστος εξαιτίας της αύξησης του κόστους στην ενέργεια στο ρεύμα στα καύσιμα».

Το ΑΚΕΛ, είπε, «έχοντας υπόψη αυτή την κατάσταση έχει ήδη προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο να βοηθήσει στην ανακούφιση των καταναλωτών αλλά και να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Την Παρασκευή ανέφερε, «είναι στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ για μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο ηλεκτρικό ρεύμα από 19% σε 9% αξιοποιώντας συγκεκριμένη εργαλειοθήκη που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να βοηθηθούν οι καταναλωτές».

Είναι με ευχαρίστηση, ανέφερε, «που βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση έχει αγκαλιαστεί από αρκετά κόμματα και ότι αυτή η πρόταση θα εγκριθεί με αποτέλεσμα να έχει και την ανάλογη θετική αντανάκλαση και επίδραση πάνω στα νοικοκυριά».

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, «θα συνεχίσει να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Ήδη το οικονομικό επιτελείο του ΑΚΕΛ προβαίνει σε ανάλογες επεξεργασίες, έτσι ώστε από την μια να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά από την αισχροκέρδεια που συνήθως συνοδεύει και την αύξηση της τιμής σε είδη πρώτης ανάγκης, δεύτερο προτάσεις που θα ενισχύσουν τα εισοδήματα αλλά και τα επιδόματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες ομάδες».

Είναι γνωστή η θέση του ΑΚΕΛ, είπε, «ότι χρειάζεται να επανέλθουμε έτσι όπως ήταν η ΑΤΑ προηγουμένως γιατί η ΑΤΑ βοηθά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών».

Έχουμε και άλλες συγκεκριμένες προτάσεις ανέφερε ο κ. Στεφάνου, «τις οποίες θα προωθήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο σε επαφές που θα έχουμε με αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και ό,τι μπορεί να περάσει από τη Βουλή θα το καταθέσουμε στην Βουλή σε πρόταση νόμου».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ την ίδια ώρα κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει να παρακολουθεί με απάθεια αυτή την κατάσταση. Είναι δική της ευθύνη πρωτίστως, να μελετήσει συγκεκριμένους τρόπους και να φέρει προτάσεις τις οποίες είμαι βέβαιος ότι με προθυμία η Βουλή θα μπορεί να συζητήσει και να υπερψηφίσει έτσι ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές, να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στηριχθεί η κοινωνία και η οικονομία στις δύσκολες συνθήκες που διέρχονται και λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω της ακρίβειας που διεθνώς υπάρχει».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei