Πρόταση για επιβολή φορολογίας στα υπερκέρδη για εταιρείες ενέργειας από ΑΠΕ θα υποβάλει η Κυβέρνηση

Tην πρόταση της για την επιβολή φορολογίας-τέλους στα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα υποβάλει τις επόμενες βδομάδες η κυβέρνηση στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2022 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορείου και Βιομηχανίας, είναι σε διαβούλευση με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας-ΡΑΕΚ, ώστε να εξευρεθεί η καταλληλότερη φόρμουλα.

Ο κ. Παντελή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος είναι να μπει άμεσα μια φορολογία και όπως είπε εντός Νοεμβρίου η Βουλή θα έχει ενώπιον της κάτι συγκεκριμένο.

Ως γνωστόν, προηγήθηκε η κατάθεση αντίστοιχης πρότασης του ΓΓ του ΑΚΕΛ που εισηγείται φορολόγηση  των υπερκερδών από την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη δημιουργία ενός ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιηθούν για στήριξη στις ομάδες που έχουν ανάγκη.

Ο Υπουργός Οικονομικών κράτησε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, αφού κατά τον ίδιο είναι πολύ λίγος ο αντίκτυπος του μέτρου αυτού και εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσον μπορεί να έχει κάποιο αισθητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.