Πρόταση Γ. Γεωργίου για χρηματοδότηση αναδάσωσης στα κράτη-μέλη


Οι “πνεύμονες” του πλανήτη μας καίγονται και η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία σε κλιματική κρίση, οδηγώντας μας σε ένα οικολογικό εφιάλτη, αναφέρει με γραπτή δήλωση του, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γ. Γεωργίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίυ.

«Ο Αμαζόνιος φλέγεται λόγω οικονομικών συμφερόντων. Με τη σφραγίδα των πολιτικών του Μπολσονάρου, ο Αμαζόνιος θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ντόπιων και ξένων βιομηχανιών. Οι 40.000 πυρκαγιές που προκλήθηκαν φέτος στον Αμαζόνιο, δεν ήταν ατύχημα. Ήταν το αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών», τονίζει.

«Απαιτούμε τα αυτονόητα. Η ΕΕ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να σταλεί βοήθεια για την διάσωση του Αμαζονίου. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στην ΕΕ για πρόληψη και αποτροπή της παράνομης υλοτομίας, της αυθαίρετης αποψίλωσης αλλά και της καταστροφής και πυρπόλησης των δασών».

«Ας αφήσουμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Δεν ωφελούν. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Καλούμε την ΕΕ να εξαγγείλει άμεσα την διάθεση συγκεκριμένου κονδυλίου για αναδάσωση σε όλα τα κράτη μέλη, ως ζήτημα έκτακτης ανάγκης.
Γιατί ο πλανήτης, το σπίτι μας, καίγεται, και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε!»

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News