Πρόταση για αξιοποίηση του Φάρου των Περβολιών ενώπιον της Αρχής Λιμένων

Πρόταση για αναπαλαίωση και αξιοποίηση του Φάρου των Περβολιών έθεσαν ενώπιον της Αρχής Λιμένων Κύπρου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Κυπριακό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ναυτιλίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, τονίστηκε ότι παρά την ιστορικότητα και τις μεγάλες προοπτικές που προσφέρει η τοποθεσία του μνημείου, αυτό παραμένει αναξιοποίητο και παραμελημένο. «Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό επιτυγχάνεται η άμεση ανάδειξη του Φάρου σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών. Ταυτόχρονα, με σύγχρονο τρόπο και μέσα ενισχύεται η αλληλεπίδρασή του με το θαλάσσιο στοιχείο», τόνισε η ΕΤΑΠ Λάρνακας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τα στοιχεία της πρότασης ανάδειξης ενός φανταστικού σε ομορφιά αλλά ομολογουμένως αναξιοποίητου χώρου.

Ο πρόεδρος της ΑΛΚ εμφανίστηκε θετικός απέναντι στην πρόταση, τονίζοντας ότι το έργο συνάδει πλήρως με τον ευρύτερο στόχο της γαλάζιας ανάπτυξης, ενώ την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων για την υλοποίηση του έργου τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών, Κώστας Τίγγης, δήλωσε ότι ο Φάρος αποτελεί ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την περιοχή και σε συνδυασμό με το παρακείμενο έργο του παραλιακού πεζόδρομου, καθώς και άλλα προγραμματιζόμενα έργα, θα φέρει και άλλες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του CMMI, Ζαχαρίας Σιόκουρος, ανέφερε ότι οι εισηγήσεις στοχεύουν στη διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης που είναι πολυσχιδής.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy