Πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για επίσπευση της εξέτασης αιτήσεων για τα στεγαστικά σχέδια

Το ΑΚΕΛ θα καταθέσει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής πρόταση νόμου με την οποία υποχρεώνεται η υπηρεσία μέριμνας να ολοκληρώνει την εξέταση των αιτήσεων για στεγαστικά σχέδια, εντός 6 μηνών από την ημέρα που ο αιτητής καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, η σχετική πρόταση θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Προσφύγων, της οποίας προεδρεύει.

Ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται αφού τώρα εκκρεμούν να εξεταστούν οι αιτήσεις του 2021.

Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων που υπάρχουν, τόνισε ο κύριος Κέττηρος, είναι ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων να παραμένει στο ενοίκιο και να έχει και την δόση του δανείου του αφού έχει ήδη ξεκινήσει να κτίζει και αναμένει την χρηματική βοήθεια που δικαιούται.

Ο κύριος Κέττηρος τόνισε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ δεν ανατρέπει ούτε τον σχεδιασμό της υπηρεσίας μέριμνας, ούτε τον προϋπολογισμό του κράτους.

Τόνισε ότι με αυτή την πρόταση νόμου το ΑΚΕΛ καταβάλλει ακόμη μια προσπάθεια για κάλυψη των κενών και των αδυναμιών που υπάρχουν, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του διαφωνεί ριζικά με την στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.