Πρόταση νόμου από ΑΚΕΛ για παράταση της μεταφοράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού

Πρόταση νόμου για παράταση της μεταφοράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε το ΑΚΕΛ, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού, αλλά και για να μη δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της απώλειας της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης που λαμβάνει σήμερα το Τμήμα Αρχαιοτήτων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών.

Η πρόταση νόμου, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, Χρίστος Χριστοφίδης, Αντρέας Καυκαλιάς και Χρίστος Χριστόφιας, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί σύντομα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με σκοπό να επιστρέψει πίσω στην Ολομέλεια της Βουλής και να τεθεί προς ψήφιση.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η οποία συνοδεύει την πρόταση νόμου, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων από το Υπουργείο Μεταφορών στο Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Ιουλίου 2023. Ωστόσο με την πρόταση νόμου το ΑΚΕΛ εισηγείται να μετατεθεί για την 1η Ιουλίου 2024 λόγω «της υποστελέχωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του μεγάλου αριθμού κενών θέσεων στο Τμήμα Αρχαιοτήτων». Σημειώνεται επίσης ότι «η εν λόγω μεταφορά αντικειμενικά συνεπάγεται την απώλεια της επιστημονικής και τεχνικής στήριξης που λαμβάνει σήμερα το Τμήμα Αρχαιοτήτων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών». Τονίζεται ακόμη ότι η παράταση της μεταφοράς «θα συμβάλει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προετοιμασίες για την ομαλή ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy