Πρόταση Νόμου για αύξηση ποινών για σεξ. παρενόχληση στην εργασία

Αύξηση των ποινών για υποθέσεις παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, προβλέπει πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ συζήτησε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μαριέλλα Αριστείδου δήλωσε ότι η τροποποίηση της νομοθεσίας, αναμένεται να συμβάλει προληπτικά και κατασταλτικά στην αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών.

Ο νόμος προβλέπει αύξηση των ποινών από έξι μήνες σε 3 χρόνια φυλάκιση ή πρόστιμο μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Η Μαρία Σταυρινού Κούκου, εκ μέρους του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι έχουν ευθύνη και οι εργοδότες για την τήρηση του κώδικα για αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αναφέρθηκε σε απόφαση δικαστηρίου στην Πάφου, όπου ο εργοδότης, το δημόσιο στην συγκεκριμένη υπόθεση, πλήρωση 22 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, γιατί δεν ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τον κώδικα.

Από το 2018 έγιναν 45 καταγγελίες στην Επίτροπο Διοικήσεων και 4 παράπονα στο Τμήμα Εργασία. Ωστόσο δεν οδηγήθηκε καμία υπόθεση στην δικαιοσύνη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.