Πρόταση νόμου για αναστολή εξώσεων κατέθεσαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ

Κοινή πρόταση νόμου για τροποποίηση του «περί Ενοικιοστασίου Νόμου», κατέθεσαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης στόχος είναι να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου να μην γίνονται εξώσεις, αφού δεν ρυθμίστηκε το θέμα των ενοικίων.

Ο κύριος Λουκαϊδης είπε ότι το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ότι και οι ιδιοκτήτες των υποστατικών αναμένουν αυτά τα εισοδήματα από τα ενοίκια και άρα πρέπει το κράτος να στηρίξει όλους.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις αφού άλλες χώρες πήραν αποφάσεις για μειώσεις ενοικίων η παράταση στην καταβολή των χρημάτων.

Στο μεταξύ ο κύριος Λουκαϊδης επέκρινε τον ΔΗΣΥ ότι επιχειρεί να κρατήσει κλειστή τη βουλή αφού ούτε τηλεδιασκέψεις δεν ήθελε στην αρχή, και φαίνεται ότι βολεύτηκε με το γεγονός να ακούγεται μια άποψη. Τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να επανέλθει στις κανονικές συνεδριάσεις της.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει άλλο κλειστή η Βουλή. Σε σχέση με τα ενοίκια η κυρία Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι αν παραταθεί η οικονομική κρίση, τότε τα κόμματα θα επανέλθουν ώστε να υπάρξει και νέα παράταση στις εξώσεις.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Κωστής Ευσταθίου είπε ότι για σκοπούς προστασίας και στήριξης αυτών των ενοικιαστών θα πρέπει να τους παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο, ώστε να αποκτήσουν σχετική οικονομική δυναμική που να τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.