Πρόταση νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα θα καταθέσει το ΑΚΕΛ

Φρένο, προς το παρόν, έβαλε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει τέλος για ΑΠΕ στα καύσιμα.

Μιλώντας στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα εξήγησε ότι η ΡΑΕΚ πρότεινε όπως τα λεφτά που πληρώνουν ήδη οι καταναλωτές για το τέλος των ΑΠΕ στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αξιοποιούνται μόνο για την υλοποίηση έργων, και να επιβληθεί νέο τέλος στα καύσιμα, το οποίο θα αξιοποιείται για την προώθηση των ΑΠΕ στις δημόσιες μεταφορές.

Τόνισε ότι οι πολίτες δε μπορούν να επωμιστούν ακόμη ένα τέλος σε αυτή τη δύσκολη εποχή, εξαιτίας της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα ο κ. Κώστα ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα καταθέσει σύντομα πρόταση νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Οικολόγων εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με την φορολογία στα καύσιμα για τις ΑΠΕ. Μίλησε παράλληλα για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξομειώνει το τέλος των ΑΠΕ στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος όποτε θέλει χωρίς την έγκριση της Βουλής, τονίζοντας ότι οι Οικολόγοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν για κάτι τέτοιο.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου επισήμανε ότι όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησης να πετύχει τον στόχο του 10% των ΑΠΕ στις δημόσιες μεταφορές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.