Πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων ετοίμασε το ΑΚΕΛ – Θα διαβιβαστεί στα υπόλοιπα κόμματα

Πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, ετοίμασε το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι η πρόταση έχει ήδη διαβιβαστεί στις υπόλοιπες δυνάμεις και εάν σχηματίζεται πλειοψηφία, το ΑΚΕΛ θα την καταθέσει αύριο το πρωί.

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συμπορευτούν με το ΑΚΕΛ για να δώσουν μια λύση ή τουλάχιστον να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για να υποχρεωθεί να προσφέρει λύση.

Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων θα εξεταστεί εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Παιδείας.

Ο κ. Χριστοφίδης πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Παιδείας υποχρεούται να συνέλθει εκτάκτως στις δύο το μεσημέρι για να συζητηθούν οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η μεθόδευση για αποκλεισμό ανεξεταστέων μαθητών από τις εισαγωγικές εξετάσεις, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Πέραν τούτου, υπό το φως της αυριανής κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις τετραμήνων έξω από το Προεδρικό, ο κ. Χριστοφίδης απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις έστω και την ύστατη στιγμή και να αντιληφθεί το παιδαγωγικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος μαθητών και γονιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.