Προτάσεις

Tιμή στον Νικόλα Οικονόμου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το Μουσικό Λύκειο Πάφου διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τον σπουδαίο δημιουργό, πιανίστα, συνθέτη και στοχαστή Νικόλα Οικονόμου, ο οποίος αποτέλεσε μια σημαντική μορφή της μουσικής δημιουργίας με τις μοναδικές και γεμάτες πάθος μουσικές του εκτελέσεις, αλλά και τα Μεσογειακά και Κυπριακά μουσικά στοιχεία που αποτυπώνονται στο έργο του. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου θα παρουσιάσουν έργα του καλλιτέχνη σε πιάνο και κιθάρα.

Πάφος, Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου ΙΙΙ, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 18:00

Iatrosophikon2Ιατροσοφικόν

Μια χειρόγραφη συλλογή λαϊκών συνταγών και θεραπειών από τον 19ο αιώνα, στην Κυπριακή Διάλεκτο, θα παρουσιάσουν, το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο μάς ανοίγει ένα παράθυρο στο φάσμα των ασθενειών που έπλητταν την Κύπρο την εποχή εκείνη, στις διαθέσιμες γνώσεις για τη θεραπεία τους και το ρόλο που είχαν τα μοναστήρια ως θεραπευτήρια και ως κέντρα καταγραφής της λαϊκής ιατρικής. Το Ιατροσοφικόν συντάχθηκε από τον Μητροφάνη, σκευοφύλακα της Μονής Μαχαιρά, το 1849.

Λευκωσία στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, στην οδό Γλάδστωνος 40. Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Athens Photo FestivalΠρόσκληση σε φωτογράφους

Το Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες, επιμελητές και οργανισμούς από όλο τον κόσμο για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Athen sPhoto Festival 2016. Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικής αποστολής. ΤoAthens Photo Festival αποτελεί το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Μέχρι 21 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.photofestival.gr/home-gr

 

CastingCASTING στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ο ΘΟΚ παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Πάντζη, μια μαύρη κωμωδία του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα AlexanderGalin. Σε ένα κάστινγκ για νυκτερινά κέντρα στη Σιγκαπούρη έχουν μπει: τρεις παντρεμένες, δυο ανύπαντρες νεαρές, που δουλεύουν σαν πόρνες σε άλλη πόλη, η μητέρα των δύο νεαρών αλλά και οι σύζυγοι των παντρεμένων!
Μια μακάβρια μαύρη κωμωδία για το τράφικινγκ γυναικών.

Τακτικές παραστάσεις κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ στη Λευκωσία μέχρι 21 Απριλίου. Περιοδεία: Λάρνακα (Δημοτικό Θέατρο, 8 Μαρτίου), Πάφο (Αίθουσα τελετών Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, 15 Μαρτίου), Λεμεσό (Θέατρο Ριάλτο, 22 Μαρτίου) και Ελ. Αμμόχωστο (Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, 19 Απριλίου). Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

PinelopiΠηνελόπη στη Λάρνακα

Το έργο Πηνελόπη του Ιρλανδού συγγραφέα EndaWalsh ανεβάζει το Θέατρο Σκάλα σε σκηνοθεσία Κλείτου Κλείτου. Το έργο είναι βασισμένο στον μύθο των μνηστήρων της Πηνελόπης, που αντιπροσωπεύονται εδώ από τέσσερις άντρες μέσα σε μια αποστραγγισμένη πισίνα. Αν και η μεταξύ τους σχέση εδράζεται στον ανταγωνισμό, ο πραγματικός λόγος που παραμένουν για χρόνια προσηλωμένοι σε αυτό το άνυδρο τοπίο, δεν είναι το λάφυρο, το τέρμα, αλλά η διαδρομή, τα λόγια που ανταλλάζουν καθημερινά, οι αψιμαχίες, η συμφιλίωση, η παρηγοριά, ο σαρκασμός, η αλληλεξόντωση.

Λάρνακα, Θέατρο Σκάλα. Κάθε Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 18:30 μέχρι τις 03 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 24 652800 / 99 490102

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei